Prøv avisen

Milliardær og socialborgmester enige: Systemet bør lytte mere til socialt udsatte

Københavns radikale socialborgmester, Mia Nyegaard (tv.), sammen med erhvervsmanden, Lars Seier Christensen (i midten) og Nanna Gotfredsen fra Gadejuristen (th.). I baggrunden ses Gadejuristens Christianiacykel, der uddeler kaffe og sandwich til hjemløse og andre socialt udsatte på Vesterbro. – Foto: Leif Tuxen

Stoffer til eget forbrug bør afkriminaliseres, og det bør overvejes at lade pensionsselskaber bygge boliger for hjemløse. Det mener Københavns nye, radikale socialborgmester Mia Nyegaard. På en byvandring på Vesterbro diskuterede hun socialpolitik med erhvervsmanden, Lars Seier Christensen, og gadejuristen, Nanna Gotfredsen

Sneen falder, og jurist Maja Løvbjerg Hansen fra den sociale organisation, Gadejuristen, skænker kaffe op i plasticbægre og uddeler varme ostesandwich ud fra en Christianiacykel foran fixerummet H17 på Halmtorvet i København.

To unge mænd i tyverne står og skutter sig i kulden med de varme kaffebægre mellem hænderne. Den ene har ikke sovet i syv dage.

Lidt efter ankommer Københavns socialborgmester, den radikale Mia Nyegaard, sammen med Lars Seier Christensen, tidligere ejer af Saxobank, milliardær, liberal samfundsdebattør og udlandsdansker med bopæl i Schweiz.