Prøv avisen

Minister bekymret over sexlegetøj

Miljøstyrelsen har samtidig på deres hjemmeside "grønne tip" om sexlegetøj. Tip der tager højde for, hvordan man som forbruger kan nedsætte risikoen for at blive udsat for de kemiske stoffer, der findes i sexlegetøj. Foto: colourbox.com

Sexlegetøj kan indeholde en farlig cocktail af hormonforstyrrende stoffer, lyder advarslen fra miljøminister Karen Ellemann (V)

Miljøminister Karen Ellemann (V) advarer om, sexlegetøj kan indeholde farlige mængder sundhedsskadelige kemikalier.

Sundhedsstyrelsen afslørede senest i 2006, i "Kortlægning

og sundhedsmæssig vurdering af kemiske stoffer i sexlegetøj", at der i nogle former for sexlegetøj blandt andet kan være høje koncentrationer af det hormonforstyrrende stof ftalater.

De hormonforstyrrende stoffer mistænkes for at skade mænds sædkvalitet, give drengebørn misdannede kønsorganer og fremskynde pigers pubertet, så de får bryster i otteårsalderen.

Selv om vurderingen dengang var, at der - under "normal" brug af produkterne - ikke var nogen sundhedsrisiko, fremhæver miljøministeren, at der i de seneste år er kommet stor fokus på de såkaldte cocktaileffekter af hormonforstyrrende stoffer og især ftalater.

- Derfor vil Miljøstyrelsen også inddrage udsættelse af ftalater fra sexlegetøj i den dokumentation, der skal danne baggrund for et dansk forslag til EU-regulering af ftalater i en række produkter, skriver Karen Ellemann i et svar til Socialdemokraternes forbrugerordfører, Benny Engelbrecht.

Miljøstyrelsen har samtidig på deres hjemmeside "grønne tip" om sexlegetøj. Tip der tager højde for, hvordan man som forbruger kan nedsætte risikoen for at blive udsat for de kemiske stoffer, der findes i sexlegetøj.

ARKIVFOTO. Miljøminister Karen Ellemann (V) advarer om, sexlegetøj kan indeholde farlige mængder sundhedsskadelige kemikalier. Sundhedsstyrelsen afslørede senest i 2006, i "Kortlægning og sundhedsmæssig vurdering af kemiske stoffer i sexlegetøj", at der i Foto: Jens nøRgaard Larsen