Mogens Jensen: Bertel Haarder tør tænke stort og menneskeligt

Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) beundrer Venstres Bertel Haarder for at sætte ideologi og etik på dagsordenen

Men mere end noget respekterer jeg Bertel Haarder som politiker. Han er rundet af højskoletraditionen. Det giver rum til dialog, til forskellighed, rum til at finde fælles løsninger, rum til almen dannelse og til sang. Det er vigtigt i en tid, hvor kunst ikke er det, vi vægter allermest i folkestyret, fortæller Mogens Jensen (S) (til venstre) om sin politiske modstander Bertel Haarder (V).
Men mere end noget respekterer jeg Bertel Haarder som politiker. Han er rundet af højskoletraditionen. Det giver rum til dialog, til forskellighed, rum til at finde fælles løsninger, rum til almen dannelse og til sang. Det er vigtigt i en tid, hvor kunst ikke er det, vi vægter allermest i folkestyret, fortæller Mogens Jensen (S) (til venstre) om sin politiske modstander Bertel Haarder (V). Foto: Billedet til venstre: Niels Ahlmann Olsen.

”Jeg vil fremhæve Bertel Haarder (V) som en politiker, der har højt til loftet, som tør tænkte stort og menneskeligt, og som værdsætter dansk kunst og kultur, særligt den fælles sang. Det synes jeg er utrolig sympatisk,” siger Mogens Jensen fra Socialdemokraterne.

”Bertel Haarder bakker op om initiativer, der skal styrke sangens udbredelse i Danmark. Jeg foreslog på et tidspunkt et slags sangmanifest, som man frivilligt kunne tilslutte sig som arbejdsplads eller uddannelsesinstitution. Selvom vi er fra vidt forskellige partier, bakkede han op. Senest sang vi sammen til Danmarks Indsamling, hvor jeg som udviklingsminister satte et hold. Bertel Haarder var den første, der var med på idéen, og han forfattede faktisk den sang, vi optrådte med.”

”I offentligheden er han blevet kendt for et vist temperament, men jeg har oplevet ham som en person med sund selvironi og humor. I Christiansborg Revyen lavede vi et år en parodi på hans risengrødsudbrud. Da han så det, gav han skuespilleren den trøje, han havde haft på under episoden i DR Byen. Det er for mig udtryk for et stort sind.”

”Men mere end noget respekterer jeg Bertel Haarder som politiker. Han er rundet af højskoletraditionen. Det giver rum til dialog, til forskellighed, rum til at finde fælles løsninger, rum til almen dannelse og til sang. Det er vigtigt i en tid, hvor kunst ikke er det, vi vægter allermest i folkestyret.”

”En politiker som Bertel Haarder fremmer kulturelle diskussioner, og for så vidt også ideologiske og mere etiske debatter om, hvem vi er som mennesker, og hvilken type samfund vi skal arbejde hen i mod.”