Morgensamling er Kristeligt Dagblads nyhedsoverblik om tro, etik og eksistens. Morgensamling skrives på skift af den digitale redaktions journalister og udsendes som nyhedsbrev alle hverdage. Skriv dig op her.

Morgensamling: Amerikanernes tro på Gud daler

Her samler Kristeligt Dagblad nogle af dagens vigtigste historier om tro, etik, eksistens og de værdikampe, der foregår i ind- og udland

Amerikanernes tro på Gud daler og er på laveste niveau i mange år. Her er det deres præsident, Joe Biden, der beder en bøn.
Amerikanernes tro på Gud daler og er på laveste niveau i mange år. Her er det deres præsident, Joe Biden, der beder en bøn. Foto: Kevin Lamarque/Reuters/Ritzau Scanpix.

Vejret er flot, studenterne springer ud, og så er det sankthans, og bålene står klar mange steder i landet. Dog vil der være færre hekse i ilden i år - det vender Morgensamling tilbage til senere.

Sommerlivet er altså i fuld gang, og det skal vi nyde, lød budskabet fra statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde i går. Baggrunden for det møde var ellers en smule alarmerende, idet coronasmitten er stigende på grund af en ny variant, og regeringen har følt sig kaldet til at reagere. Men ingen panik og ingen restriktioner, lød det. Kristeligt Dagblad har opsummeret fire budskaber fra pressemødet, der blandt andet skal hjælpe ældre og sårbare: