Morten Østergaard: Uffe Elbæk kan forene drømme og praktik

De Radikales formand, Morten Østergaard, har stor respekt for sin tidligere partifælle Uffe Elbæk, der i dag er formand for Alternativet

Selvom jeg selvfølgelig synes, at det er nemt at se forskel på Radikale Venstre og Alternativet, så har jeg alligevel stor respekt for, at Uffe har benyttet sig af sin særlige evne til at skabe begejstring og engagement og på rekordtid fået et parti op at stå. Jeg tror, det skyldes, at Uffe er god til at drømme sammen med mennesker, siger Morten Østergaard om sin tidligere partikollega Uffe Elbæk.
Selvom jeg selvfølgelig synes, at det er nemt at se forskel på Radikale Venstre og Alternativet, så har jeg alligevel stor respekt for, at Uffe har benyttet sig af sin særlige evne til at skabe begejstring og engagement og på rekordtid fået et parti op at stå. Jeg tror, det skyldes, at Uffe er god til at drømme sammen med mennesker, siger Morten Østergaard om sin tidligere partikollega Uffe Elbæk. Foto: Henning Bagger/Jens nøRgaard Larsen.

”Jeg vil gerne rose Uffe Elbæk, som jeg har kendt i rigtig mange år efterhånden, helt tilbage fra da han startede Frontløberne og senere Kaos-Piloterne og senere fra hans tid i politik som radikal,” siger Morten Østergaard.

”Selvom jeg selvfølgelig synes, at det er nemt at se forskel på Radikale Venstre og Alternativet, så har jeg alligevel stor respekt for, at Uffe har benyttet sig af sin særlige evne til at skabe begejstring og engagement og på rekordtid fået et parti op at stå. Jeg tror, det skyldes, at Uffe er god til at drømme sammen med mennesker. Forstået på den måde, at selvom politik selvfølgelig tit er en meget praktisk omgang med lovforslag og politiske løsninger, der skal strikkes sammen, så er Uffe også god til at løfte blikket lidt. Det nød jeg godt af, dengang vi arbejdede tættere sammen, og det respekterer jeg ham stadigvæk for."

Jeg synes, at han er til at snakke og forhandle med, og jeg synes også, at han i sine politiske signaler er god til ærligt at sige til vælgerne, at der aldrig kan gives ultimative garantier for, at man kan få al den politik, som man drømmer om, igennem. Det, synes jeg, er meget vigtigt at turde sige som politiker. Og jeg føler mig helt overbevist om, at når det kommer til det daglige politiske arbejde, så skal vi nok også kunne samarbejde. Den tiltro har jeg, både fordi jeg lytter til Uffes udmeldinger, og fordi jeg ved, at han har evnen til at finde politiske løsninger. 

Han har tidligere været med til at træffe nogle svære beslutninger, både i sin tid i Aarhus Byråd og i sin tid som minister. Der er til tider for lidt fokus på visioner og drømme for fremtiden i politik, og der synes jeg, at Uffe allerede har været med til at bidrage. Samtidig skal man jo også i politik finde sammen om løsninger og kompromiser. Det er jeg slet ikke i tvivl om, at Uffe kan.”