Prøv avisen

Muslim kåret til årets danske bøsse

Hvad kan man bruge en titel som årets danske bøsse til? 2012-vinderen Michael Sinan, der selv er konverteret til islam, vil kæmpe for homoseksuelle muslimers rettigheder.

Dansk konvertit vil kæmpe for muslimske homoseksuelles rettigheder efter at have vundet titlen som Mr. Gay. Kristen homoseksuel tog andenpladsen

Mr. Gay 2012. Det er titlen, som 34-årige Michael Sinan nu kan smykke sig med efter at have vundet en skønhedskonkurrence for bøsser.

Og dermed er døren åbnet for en kamp for homoseksuelle muslimers rettigheder, lyder det fra Michael Sinan, der nemlig selv er konverteret til islam og blandt andet har flere arabiske tatoveringer. "Jeg vil vise folk, at jeg er en moderne, udadvendt, homoseksuel, muslimsk mand, og at man godt kan være det hele på én gang", siger Michael Sinan ifølge dagbladet Politiken.

LÆS OGSÅ:Det siger trossamfundene om homoseksuelle vielser

Mr. Gay-konkurrencen er blevet afholdt siden 2001 og deltagerne skal blandt andet posere i badetøj, formelt tøj og i et talentshow. Her opførte Michael Sinan en mavedans. som ifølge dommerne afgjorde sejren.

Også konkurrencens nummer to, 21-årige Aron Magnussen, har en religiøs baggrund. Han er selv kristen og vil gerne vise, at man som homoseksuel sagtens kan være aktiv kristen. Det skriver Politiken.