Prøv avisen

Muslim melder sig ind i Kristendemokraterne

Ben Haddou er muslim, men ser ikke nogen problemer i at melde sig ind i et kristent parti. -

Først var Ben Haddou konservativ, så blev han formand for CD, og nu melder han sig ind i Kristendemokraterne. Det er det eneste seriøse midterparti, mener han

Centrum-Demokraternes tidligere formand, muslimen Ben Haddou, har besluttet at melde sig ind i Kristendemokraterne.

Ben Haddou begrunder sit valg med, at KD efter hans vurdering er det tilbageværende parti, der flugter bedst med hans politiske holdninger.

Seriøst midterparti
- Jeg har ønsket fortsat at være tilknyttet midten af dansk politik. Efter min vurdering er KD det eneste seriøse midterparti, der er tilbage i dansk politik, siger Ben Haddou.

I løbet af de seneste måneder har Haddou kæmpet en sej kamp for at holde Centrum-Demokraterne i live, men i sidste uge besluttede partiet at nedlægge sig selv på et ekstraordinært landsmøde.

Ben Haddou har tidligere forsøgt at fusionere CD med Kristendemokraterne.

Muslim i kristent parti
- Det er ikke et unaturligt skridt for mig. Helt op til CD's nedlæggelse har jeg forsøgt at komme i dialog med Kristendemokraterne omkring en sammenlægning, siger han.

Han har marokkansk baggrund og er muslim, men ser ikke nogen problemer i at melde sig ind i et kristent parti.

- Jeg fokuserer ikke så meget på religion. Jeg er godt klar over, at KD bygger på et kristent grundlag, men det ville ikke være anderledes for mig, hvis jeg var medlem af et moderat, borgerligt midterparti i Marokko, som var islamisk inspireret, siger Ben Haddou.

Forventer mindre religion i KD
Men hvordan forholder du dig til partiets religiøse forankring?

- Der er ved at ske en afklaring hos Kristendemokraterne. Det vil betyde, at partiet måske ikke bliver så religiøst knyttet som tidligere. Men det, der er afgørende for mig, er, at når man siger "guds folk", så gælder det både for kristne, jøder og muslimer, siger Ben Haddou.

Han glæder sig særligt til at arbejde med Kristendemokraternes familiepolitik, som KD for nylig har udråbt til partiets nye kerneområde.

ritzau