Prøv avisen

Myndigheder opgiver islamiske teenagebrude

Arbejdsgruppe i Socialministeriet skal komme med forslag til, hvordan man hjælper unge islamiske teenagebrude

Københavns Kommune meldte sidste år forgæves en mand i København til politiet for at indgå islamisk ægteskab med en bare 14-årig dansk pige bag hendes forældres ryg.

Men intet skete, og myndighederne kritiseres for at prisgive de unge piger og deres familier. Socialministeren har nu nedsat en arbejdsgruppe, der skal se på, hvordan man kan hjælpe de unge piger.

Børnerådets formand, Lisbeth Zornig Andersen, kræver politisk handling.

- Der er tilsyneladende ikke nogen, der beskytter de her pigers tarv, og vi har en lovgivning, der ikke tager højde for det.

- Vi skal som samfund beskytte vores børn og har en forpligtelse til at behandle dem som børn, indtil de er 18 år. Vi er nødt til at tage det op politisk, siger hun til Berlingske.

Socialminister Karen Hækkerup (S) er enig med Børnerådet i, at der skal handles.

- Der er ikke noget bolværk til at beskytte de her piger. Selv om ceremonierne ikke har nogen retlig gyldighed, anerkender jeg, at det er et ekstremt socialt problem, siger hun.

Ministeren har derfor nedsat en arbejdsgruppe, som skal se på, hvordan man kan hjælpe de unge og deres forældre. Arbejdet er allerede sat i gang i ministeriet.

En af de tanker, ministeren arbejder med, er at etablere et særligt kontaktpunkt, hvor forældre og helt unge piger, der mødes med krav om ægteskab, kan få hjælp. Arbejdsgruppen forventes at aflevere sine forslag og konklusioner i marts, skriver avisen.