Naser Khader: Nu skal Grimhøjmoskéen lukke

Ifølge De Konservatives integrationsordfører er det på tide at lukke moskéen, som han kalder salafistisk.

Tiden er kommet til at lukke den moské.

Så klart er budskabet fra De Konservatives integrationsordfører Naser Khader, efter at TV2-optagelser fra Grimhøjmoskéen i Aarhus viser, at en imam fra moskéen underviser i, hvad der, ifølge imamen, bør føre til pisk og stening.

- Det er en salafistisk moské, og det betyder, at de ideologisk er i familie med al-Qaeda og Islamisk Stat. De går også ind for kalifat og sharialovgivning. Derfor er det på tide, vi lukker den.

- Vi skal gøre det i overensstemmelse med Grundloven, men vi skal have undersøgt, hvordan vi kan lukke den, siger han til Ritzau.

Ifølge Naser Khader er det en en moské, modsat mange andre moskeer i området, der ideologisk er problematisk.

- Vi har op til 30 unge mennesker, der er taget til Syrien, der har været forbi den moské.

- Derfor vil jeg nu tage fat i kirkeminister Bertel Haarder (V) for at undersøge, hvilke muligheder der er for at lukke den og for at finde ud af, om der er politisk flertal for at lukke den.

Spørgsmål. Hvis man nu får moskéen lukket, hvordan skal man så forhindre, at de her møder foregår andre steder?

- Når man lukker moskéen, så gør man det mindre tilgængeligt. I øjeblikket kan både kvinder og børn gå ind og lytte til de budskaber. Jeg mener, det skal være så vanskeligt som overhovedet muligt at få de budskaber.

Ifølge Socialdemokraternes Trine Bramsen er det på tide, at justitsminister Søren Pind (V) kommer på banen, så han kan sætte ind over for moskéen. Søndag har det dog ikke været muligt for Ritzau at få en kommentar fra ministeren.

Men Venstres integrationsordfører Marcus Knuth kalder det et "fuldstændigt horribelt menneskesyn".

- Problemet med den slags prædikener og imamer er, at de er gode til at formulere sig, så det måske ikke er direkte i strid med loven.

- Det er en bred vifte af ting, der skal til. Hvis der foregår noget ulovligt, vil vi fra regeringens side gøre det endnu nemmere at udvise folk, siger han til Ritzau.

I forhold til en løsning drager Marcus Knuth parallel til rockerbanderne.

- Der har vi været gode til at sige, at hvis du er medlem af en helt almindelig motorcykelklub, skal du have lov til det. Men hvis du begiver dig ud i ekstremistiske miljøer, kan vi komme efter dig.

- Jeg ved, at det her er et område, som regeringen går meget op i. Derfor vil jeg selvfølgelig tage en snak med ministrene på området for at tale om, hvad vi kan gøre.

Hos DF er der ingen tvivl om, at moskeen skal lukkes.

- Det er min klare opfattelse, at opfordringer til at stene går langt ud over den form for tros- og religionsfrihed, som er beskrevet i Grundloven.

- Og det er blot et argument blandt flere for at lukke moskeen og dermed markere, at der er begrænsninger, lyder det fra integrationsordfører Martin Henriksen.