Prøv avisen

Nu gør vi avisen endnu bedre

Kristeligt Dagblad udkommer fra i dag i fornyet design og med endnu mere stof og et stærkere fokus på bøger, kulturhistorie og debat

I foråret spurgte vi vore læsere om deres syn på Kristeligt Dagblad og deres ønsker til avisens udvikling. Heldigvis svarede en stor andel – 96 procent af læserne – at de er glade for avisen, som den er, og at de i gennemsnit bruger næsten 50 minutter på at læse den hver dag. Men vi spurgte også læserne om deres ønsker til de enkelte stofområder i avisen og til nye områder. Den omfattende undersøgelse har vi nu taget bestik af, og fra i dag udkommer Kristeligt Dagblad i et fornyet design og med endnu mere af det indhold, som læserne efterspørger.

Først og fremmest styrker vi avisens debat med flere sider, flere skribenter og endnu mere plads til, at avisens læsere kan komme til orde. Vi værdsætter læserdebatten, som er en vigtig del af avisens særlige identitet.

Vi udvider dækningen af bogstoffet med endnu flere boganmeldelser. Vore læsere siger, at de først og fremmest holder avisen på grund af dens fokus på kultur- og eksistensstoffet. Det styrker vi.

Vi indfører også en ny ugentlig side om kulturhistorie. Den supplerer avisens dækning af det historiske stof og prøver at indkredse de emner inden for kunst, kultur og civilisation, som trækker spor frem til i dag og vore liv.

Hver uge bringer vi fremover også en ny side om viden og forskning, der sætter lys på videnskabens nye indsigter inden for astronomi, biologi, medicin, psykologi og meget mere.

Bagsiden af fredagens Liv&Sjæl-sektion kalder vi fremover Liv& Sans. Her vil vi med fokus på alt det, der appellerer til vore sanser, fremover skrive om det, der gør os glade som mennesker.

Derudover rummer avisen en række nye klummer og journalistiske nyskabelser. Nogle forandringer findes i dagens avis, mens resten følger i den kommende uge.

Det daglige Radio/tv- overblik gør vi endnu tyde- ligere på en enkelt side mod førhen to, så vi får plads til de mange nye tiltag uden at bruge mere papir.

Det hele præsenteres som nævnt i et fornyet avisdesign, der har til hensigt at øge læsbarheden og skabe endnu større tydelighed for læseren. Inde i avisen finder vore læsere en kuvert med et tilbud om, at de – mod at få en gave – kan forære den fornyede avis til venner og bekendte. Vi håber, at mange vil gøre brug af muligheden. Avisen er heldigvis fortsat i fremgang. I går blev de seneste læsertal fra Gallup offentliggjort. De viser, at Kristeligt Dagblad havde 116.000 læsere hver dag i første halvår af 2016. En fremgang på mere end 18 procent. Ingen anden avis kan mønstre en så flot udvikling. Det ser vi som udtryk for en tillid, vi hver dag vil gøre vores bedste for at leve op til.