Prøv avisen

Nu kan du altid finde Gud på din iPhone

Nordsjællandsk kirke har som den første folkekirke i landet lanceret en app, et lille program, til telefonen

Nordsjællandsk kirke har som den første folkekirke i landet lanceret en såkaldt app til telefonen

Som den første kirke i landet introducerer Kokkedal Kirke en app, der skal udbrede kendskabet til kristendommen via mobiltelefonen.

En app er således en mobilapplikation (et lille program, red.), der kan downloades til nyere mobiltelefoner - de såkaldte smartphones.

LÆS OGSÅ:10 kristne apps til din smartphone

Kirke-app'en tilbyder blandt andet Bibelen, en stor del af salmebogen og forskellige interaktive muligheder som direkte kommunikation med præsten.

App'en er udviklet af præsten i Kokkedal Kirke, Sarah Auken, og virksomheden KirkeApp. Paulus Mikael Ekstrand er medstifter af KirkeApp og besluttede sig for udvikle en teknologisk løsning til det "kæmpe problem" folkekirken har med at fastholde de unge.

- Vi kom en del i kirken og så, at folk sidder og leger med deres applikationer og spiller under gudstjenesten i stedet for at høre efter, siger han.

Derfor begyndte de at udvikle tilbuddet, der både skal bruges i og uden for kirken. Han mener, at den danske folkekirke kunne lære af udlandet, hvor tilgangen til kirken mange steder er mere moderne.

- Jeg så gerne, at man kunne få gudstjenesten live på sin applikation. Det gør man i USA og mange steder i England. I Danmark er vi lidt bagefter med den slags ting, siger han.

Indtil videre er Kokkedal Kirke de første med tilbuddet om en app, og Sarah Auken håber, at andre folkekirker vil følge efter.

- Det her er en måde at lave teknologisk teologi på. Det skal vi ikke lade os skræmme af. Det er godt, at man lige bliver støvet af en gang imellem og får lov til at tænke lidt progressivt, siger hun.

Paulus Mikael Ekstrand regner med, at flere folkekirker vil følge efter Kokkedal Kirke.

- Der er ret mange, der spørger efter den for at være med på det progressive og møde folk i øjenhøjde, siger han.

Han skønner, at cirka 10 procent af de kirker, han har været i kontakt med, overvejer at købe en KirkeApp.