Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Nu sidder regeringen og EL side om side

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) og Finn Sørensen (EL) holdt pressemøde om finanslovsaftalerne på beskæftigelsesområdet. Foto: Claus Bech.

Regeringen og EL fremlagde sammen dele af finansloven. Men der kom ikke ild i fredspiben

Der blev ikke røget fredspibe. Men Enhedslisten var trods alt klar til at stille op sammen med regeringen, da beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) og Enhedslistens Finn Sørensen i går indkaldte til fælles pressemøde.

Det store dagpengeslagsmål var for en tid lagt på hylden, mens parterne med Finn Sørensens ord præsenterede alle de andre udmærkede initiativer på beskæftigelsesområdet, som er en del af finanslovaftalen.

LÆS OGSÅ: Glæde med forbehold over finanslovens sociale side

Jeg synes, at samlet set er det en større satsning, end man sådan umiddelbart får indtryk af på baggrund af de debatter, der kører i medierne, sagde Finn Sørensen.

Han fremhævede især millionbevillingerne til at skabe flere fleksjob og en styrket indsats mod social dumping som de store positive nyskabelser på finansloven.

Det var ellers Enhedslisten selv, der i søndags fik stort set alt til at handle om partiets skuffelse over, at finansloven ikke indeholder markante ændringer for de mange ledige, der står til at ryge ud af dagpengesystemet til næste år.

Skuffelsen var så stor, at partiet nægtede at stille op sammen med regeringen og præsentere finanslovaftalen. I stedet indkaldte partiet til sit eget pressemøde, hvor dagpengedramaet overskyggede alt.

Men det fælles pressemøde i går skulle ikke tolkes på den måde, at Enhedslisten følte et behov for at frede regeringen.

Det her ændrer ikke noget som helst i Enhedslistens helhedssyn på finansloven. Vi synes bare, at det var en god idé sammen med ministeren at præsentere de andre elementer, der er i aftalen, sagde Finn Sørensen.