Prøv avisen

Ny Alliance bliver til Liberal Alliance

Ny Alliances folketingsgruppe Naser Khader (tv) og Anders Samuelsen før mødet med hovedbestyrelsen 27. august 2008 i DGI-byen, hvor bla. partiets nye liberale linie og et nyt partinavn var på dagsordenen. - Foto: Jens Nørgaard Larsen

Ny Alliance skifter navn til Liberal Alliance og præsenterer torsdag nyt principprogram. Lav skat, væk med efterløn og kortere dagpengeperiode er drømmene

Ny Alliance er fortid i dansk politik. Partiet, der rejste en bølge af begejstring for godt et år siden, ændrer navn til Liberal Alliance og det partiprogram, som partistifterne Naser Khader og Anders Samuelsen smed i skraldespanden for to uger siden, er nu også udskiftet. Når Liberal Alliance holder pressemøde torsdag eftermiddag, præsenterer Khader og Samuelsen samtidig et nyt principprogram. Programmet har været en tur gennem den liberale vridemaskine og ud er kommet et stykke papir, der ifølge dem selv gør Khader og Samuelsen til liberalismens svar på Usain Bolt.

- Det er helt klart det mest tydelige liberale partiprogram, som noget parti i Danmark har. Det er vel kun ét, nemlig Venstre, der vil påstå, de kan konkurrere med os, men de vil blive sat af som de andre 100-meter-løbere i den olympiske finale, siger politisk ordfører Anders Samuelsen med henvisning til jamaicaneren Bolt, der vandt OL-guld i suveræn stil i ny verdensrekord.

Programmet slår fast, at partiet hører til i den borgerlige lejr og peger på en borgerlig statsminister. At folk skal have lov til at være i fred for staten, hvis de passer sig selv og ikke generer andre. At arbejdsmarkedet skriger på reformer, så dagpengeperioden skal ned og efterlønnen væk.