Prøv avisen

Ny dansk bog vækker terrortrusler

Al-Hesbah-hjemmesiden, der også sættes i forbindelse med al-Qaedas terrornetværk, offentliggjorde for nylig en rapport fra Jihad Press, hvori Lars Hedegaards bog beskrives som endnu et angreb på islam. -

Kommentatoren Lars Hedegaards nye bog, Groft sagt, diskuteres ivrigt på hjemmesider, hvor islamister opfordrer til at svare igen med terrorangreb

I ugerne omkring udgivelsen for nylig af historiker og kommentator Lars Hede-gaards bog Groft sagt er Danmark atter kommet på sigtekornet på en række hjemmesider, der menes tilknyttet terrororganisationen al-Qaeda. Bogen er en samling af Lars Hedegaards stærkt islam-kritiske klummer med tegninger af Kurt Westergaard, der blev kendt for sin karikatur af profeten Muhammed i Jyllands-Posten.

Lad alle dem, der elsker profeten Muhammed, høre om denne udgivelse, og fortæl religiøse ledere, hvad disse svin forsøger at gøre, skriver en person, der bruger netnavnet Abu Salem på hjemmesiden Hanein Forum Network, der af eksperter anses for at være et talerør for al-Qaeda.

I kølvandet på Abu Salems opfordring til at sprede nyheden om Lars Hedegaards nye bog har andre og langt mere konkrete trusler set dagens lys på en række såkaldte jihad-hjemmesider.

Bin Laden, København. Bin Laden, København blev efterfølgende gentaget på samme hjemmeside. Det er ifølge den israelske terrorforsker Eitan Azani, der dagligt oversætter jihad-hjemmesider, en tydelig opfordring til at udføre eller planlægge et terrorangreb i København.

Yoni Fighel, der er forsker ved terrorinstituttet i den israelske by Herzlia, mener ikke, at jihad-hjemmesiderne omfatter operative ordrer om kommende terrorangreb.

Debatten på jihad-hjemmesiderne giver en meget god fornemmelse af stemningen hos de radikale islamister og kan endda være med til at pege på, hvad kommende terrormål kan være. Men kun i meget sjældne tilfælde er der tale om direkte viderelevering af operative detaljer, siger Yoni Fighel.

Al-Hesbah-hjemmesiden, der også sættes i forbindelse med al-Qaedas terrornetværk, offentliggjorde for nylig en rapport fra Jihad Press, hvori Lars Hedegaards bog beskrives som endnu et angreb på islam.

På grund af muslimers tavshed forbereder Danmark endnu en kriminel handling mod muslimer. En bog, der krænker islam, står der i rapporten, der er offentliggjort på al-Hesbah.

Samme rapport minder læserne på al-Hesbah om, at al-Qaeda i juni 2008 udførte et succesrigt angreb mod den danske ambassade i Pakistan som svar på offentliggørelsen af Muhammed-karikaturerne i 2005.

En mand, der bruger dæknavnet Saqr al Islam al Maqdasi, gør sig bemærket på al-Hesbah-hjemmesiden ved direkte at opfordre til angreb mod Danmark. Og den tidligere boykot af danske varer er ikke længere den foretrukne metode.

Det bedste forsvar er angreb. Den bedste måde at forsvare profeten Muhammed er ikke at boykotte danske produkter, men at angribe Danmark overalt, så det står klart, at vi er en nation, der ofrer sig selv for islam og dens profet. De kvæg (danskerne, red.) forstår intet andet end raseriets sprog, og vi vil halshugge dem og sætte ild til jorden under deres fødder, skriver Saqr al Islam al Maqdasi.

Lars Hedegaard er ikke overrasket.

Hvad skal man forvente af en totalitær ideologi som islam? Vi har at gøre med muslimer, der er rasende 24 timer i døgnet, og som ikke vil finde sig i noget af det, vi gør her i Danmark. Det gælder vores forsvar af ytringsfriheden, og det gælder også, når vi går ned ad Strøget og drikker en bajer, siger Lars Hedegaard.

allan@kristeligt-dagblad.dk