Prøv avisen

Ny formand for Demokratiske Muslimer

Demokratiske Muslimer fik ny formand i går. Det blev som ventet Mustapha Kassem, der nu skal tegne foreningen udadtil

Foreningen Demokratiske Muslimer har fået ny formand. Det blev som ventet stamcelleforskeren Musta-pha Kassem, Odense Universitetshospital, der afløser den hidtidige formand – politikeren Naser Khader (R). Og Kassem blev valgt enstemmigt på foreningens generalforsamling søndag.

Det oplyser Demokratiske Muslimers talsmand, Yildiz Akdogan.

– Det har gavnet os, at vi havde så kendt en formand i Naser Khader. Nu får vi så en lidt mere ukendt formand i Mustapha Kassem med en anden profil, siger Yildiz Akdogan.

– Vi vil i den nærmeste fremtid fokusere på det organisatoriske i foreningen og samle kræfterne om at skabe et sekretariat. Samtidig vil vi samarbejde mere med vores 20 mand store repræsentantskab og danne nogle aktive udvalg, siger hun.

Demokratiske Muslimer vil blandt andet arbejde med sundhed, kultur og arbejdsmarkedet.

– Vores bestyrelse består af vidt forskellige mænd og kvinder, der kan bidrage med meget til foreningen. Og selv om Naser har trukket sig fra bestyrelsen, vil han fortsat hjælpe foreningen, siger Yildiz Akdogan.

Demokratiske Muslimer blev stiftet for over et år siden – den 4. februar 2006. Foreningen opstod i kølvandet på Muhammed-krisen med boykot af danske varer og ambassadeafbrændinger og ønsker at få demokratisk sindede muslimer involveret i samfundsdebatten.

/ritzau/