Prøv avisen

Ny forsvarschef hedder Knud Bartels

ARKIVFOTO af generalløjtnant Knud Bartels som bliver ny forsvarschef. - Foto: Jens Nørgaard Larsen

Efter uger uden en forsvarschef er der nu sat navn på efterfølgeren til Tim Sloth Jørgensen. Den nye forsvarschef har repræsenteret Danmark i Nato

Den nye forsvarschef hedder Knud Bartels. Det har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) netop offentliggjort på sit ugentlige pressemøde. Knud Bartels har hidtil været Danmarks militære repræsentant i Nato i Bruxelles.

Den nye forsvarschef er 57 år og har titel af generalløjtnant.

Knud Bartels overtager titlen som forsvarschef et par uger efter, Tim Sloth Jørgensen trak sig fra jobbet. Det skete i kølvandet på skandalen om den omstridte jægerbog af tidligere jægersoldat Thomas Rathsack.

Lars Løkke Rasmussen hæfter sig blandt andet ved, at den nye forsvarschef kan sidde frem til 2012, og at Knud Bartels har stor erfaring. Det kan både hjælpe i forhold til indsatsen i Afghanistan og få forsvaret på ret køl efter skandalen om jægerbogen.

- En hovedopgave bliver at genoprette tilliden til og respekten for Forsvarskommandoen i kølvandet på de sager, vi så oprullet for få uger siden, siger statsministeren.

Sagen om den omstridte jægerbog førte ud over Tim Sloth Jørgensens afgang til, at to chefer i Forsvarskommandoen blev sendt hjem for dels at oversætte bogen til arabisk og lække den til pressen. Forsvarets auditører undersøger i øjeblikket sagen nærmere.

Akivfoto af generalløjtnant Knud Bartels, som bliver ny forsvarschef. Foto: Erik Luntang Eup-Images