Ny regnbueforening vil gøre op med ”woke kønsekstremisme”

Ifølge den nye LGBT-forening Dansk Regnbueråd er LGBT+ Danmarks kønsaktivisme blevet for ekstrem og underminerer blandt andet kvinder og børns rettigheder

Marcus Dib Jensen er ny formand foreningen Dansk Regnbueråd.
Marcus Dib Jensen er ny formand foreningen Dansk Regnbueråd. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix.

Der findes kun to køn. Transkvinder – født som biologiske mænd – skal ikke deltage i kvinderækken i sport. Børn skal ikke gennemgå hormonbehandling for at skifte køn. Og kvinder skal ikke sprogligt reduceres til at være ”fødende personer” eller ”livmoder-bærere” af hensyn til transpersoner.

Sådan lyder en del af den dagsorden, som den nye forening Dansk Regnbueråd med transseksuelle Marcus Dib Jensen som formand har sat sig selv i verden for at fremme. Foreningen er etableret af seks LGBT-personer som ”et modtryk og anti-woke alternativ” til den allerede etablerede forening LGBT+ Danmark, der ifølge stifterne af Dansk Regnbueråd er blevet ”kuppet af ekstreme kønsaktivister”. Ordet ”woke” bruges især i debatten om køn og race som et udtryk for en voksende forståelse for diskrimination og forskelle i privilegier.

Ifølge næstformand i Dansk Regnbueråd Jesper W. Rasmussen er der både lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner i bestyrelsen, der politisk set spænder helt fra Enhedslisten til Nye Borgerlige.

”Der foregår vanvittige ting for tiden. Når selv vi, der er LGBT-personer, kan se det vanvittige, hvad tænker andre så ikke? Og hvilken modreaktion kan der ikke komme fra såkaldt ’almindelige mennesker’? Ligeså meget, som jeg afskyr de ting, som foregår på den identitetspolitiske venstrefløj, ligeså meget frygter jeg, hvad der kan ske, hvis pendulet som modreaktion svinger helt til højre,” siger Jesper W. Rasmussen, der selv er homoseksuel.

Dansk Regnbueråd har oplistet 12 punkter, som de kalder et ”opgør med ekstrem kønsaktivisme i Danmark”. Blandt andet skal der ifølge foreningen ikke foregå kønskirurgisk eller -medicinsk behandling af børn under 18 år. Biologiske kvinder skal ikke tvinges til at dele omklædningsrum og toiletfaciliteter med transkvinder – altså biologisk fødte mænd. Desuden skal undervisningsmateriale fra organisationer som Sex & Samfund, Normstormerne og LGBT+ Danmark nøje gennemgås, så de ”ikke fortsat underviser i woke kønsteori i folkeskolen og på gymnasier”.

Jesper W. Rasmussen siger:

”Det er virkelig en glidebane, vi er kommet ud ad. LGBT+ Danmark fremmer en woke agenda, hvor køn og seksualitet er sociale konstruktioner, man selv vælger. De lobbyer for, at børn skal indoktrineres i den tankegang, og at det skal være en aktiv del af det at være barn, at man skal tage stilling til sit køn og sin seksualitet.”

Jesper W. Rasmussen peger på, at LGBT-personers rettigheder i dag er kommet i stand uden samtidig at tage noget fra andre mennesker. Men det mener han, at et for stort fokus på transkønnede i LGBT+ Danmark er ved at lave om på. Blandt andet fordi biologiske kvinder fratages deres rettigheder, når mænd kan definere sig som kvinde og deltage i kvinderækkerne i sport.

”På samme måde er man ved at tage retten til en almindelig pubertet fra især et stigende antal unge piger, der har det så svært med puberteten, at de mener, at den eneste vej ud er tage medicin og blive til drenge.”

”Vi har set en statsminister stå og græde og sige undskyld til grønlandske børn og Godhavnsdrengene. Hvis ikke nogle voksne siger fra nu, vil der engang i fremtiden stå en statsminister og undskylde til dem, der som børn og unge fik skåret brysterne af eller tog medicin, som stoppede deres naturlige pubertet. Alt sammen fordi de voksne i lokalet ikke passede på børnene, da de var allermest sårbare og forvirrede – men i stedet gav efter for det vanvid, vi står midt i nu,” siger Jesper W. Rasmussen.

LGBT+ Danmark ønsker ikke at kommentere på hverken oprettelsen af Dansk Regnbueråd eller kritikken af LGBT+ Danmark:

”Vi kommenterer af princip ikke på andre lgbt+-organisationers eksistens eller politik,” lyder det fra sekretariatschef Susanne Branner Jespersen.