Ny rektor og en handleplan er ikke nok på Herlufsholm

Selvom Herlufsholm Kostskole har varslet forandringer, er de næppe nok, hvis den udskældte kultur skal til livs, mener tidligere elev og mobbeforsker

Det er også tid til at se på, om ikke også Herlufsholm Skoles klassiske skoleuniformer ”bærer for meget af historien og udstødelseskulturen på sig”, mener mobbeforsker Helle Rabøl Hansen.
Det er også tid til at se på, om ikke også Herlufsholm Skoles klassiske skoleuniformer ”bærer for meget af historien og udstødelseskulturen på sig”, mener mobbeforsker Helle Rabøl Hansen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Der er sådan set allerede blevet reageret fra Herlufsholms Kostskole på de voldsomme vidnesbyrd, der torsdag kom frem i TV 2-dokumentaren ”Herlufsholms hemmeligheder”. En dokumentar, der viste, at elever på skolen over en årrække har oplevet tæsk, mobning og seksuelle krænkelser.

Rektor Mikkel Kjellberg blev fyret lørdag, hvor skolens bestyrelse i samme ombæring undskyldte til ofrene og iværksatte en handlingsplan, som skal ”føre til et nyt Herlufsholm”. Blandt andet afskaffes den kritiserede præfekt-ordning, ligesom alle elever får mulighed for at sove på eget værelse.