Ny skatteplan vil beskatte vennetjenester

Skatteministeren vil give Skat adgang til danskernes hjem, blot der er synlig byggeaktivitet på grunden

Skatteminister Thor Möger Pedersen vil give Skat direkte adgang til folks private grund, hvis der er synlig byggeaktivitet.
Skatteminister Thor Möger Pedersen vil give Skat direkte adgang til folks private grund, hvis der er synlig byggeaktivitet. Foto: Jens Nørgaard Larsen

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) vil fremover beskatte vennetjenester og hjælp fra familie, fremgår det af et nyt lovforslag, som netop nu er under behandling på Christiansborg. Det skriver Ekstra Bladet.

Helt konkret betyder lovforslaget, at en tømrer for eksempel ikke kan hjælpe med at bygge sin kærestes sommerhus, eller at en pensioneret håndværker ikke skal kunne hjælpe sin søn og svigerdatter med udbygningen eller opførelse af en hus.

LÆS OGSÅ: EL: Udspil til skattereform lyder grotesk

I hvert fald ikke uden at der bliver betalt skat.

Derudover vil skatteministeren give Skat direkte adgang til privat grund. Det kræver blot, at der er "synlig byggeaktivitet" på grunden, skriver Ekstra Bladet.

Advokatsamfundet har på det kraftigste advaret Thor Möger imod tiltaget.

- Det er et meget vidtgående kontroltiltag. Skat får videre beføjelser, end politiet har i dag, hvis de skal ind på en grund uden dommerkendelse, siger formand Poul Bostrup for Advokatsamfundet til Ekstra Bladet.

Ifølge Bo Sandemann fra Aarhus Universitet nærmer tiltaget sig nogle grundlovsrettigheder om boligens ukrænkelighed.

- Det er klart, det er effektivt. Men der skal være retssikkerhed for privatlivets fred, siger han til avisen.

Thor Möger siger til Ekstra Bladet, at regler er de samme som i dag:

- Lovforslaget laver ikke om på de regler, der gælder vedrørende om en håndværker må bygge et sommerhus uden at svare skat og moms. Det må man ikke i dag, og det må man heller ikke i morgen.