Daniella og Søren har meldt sig ind i Nye Borgerlige: De siger det, vi tænker

Målt på medlemstallet er Nye Borgerlige nu det tredjestørste parti i Danmark. Kristeligt Dagblad har spurgt to medlemmer, hvorfor de har meldt sig ind

Daniella Bak Jensen og Søren Bo Frøstrup Madsen har begge meldt sig ind i Nye Borgerlige. Her forklarer de to partimedlemmer hvorfor.
Daniella Bak Jensen og Søren Bo Frøstrup Madsen har begge meldt sig ind i Nye Borgerlige. Her forklarer de to partimedlemmer hvorfor. Foto: Privatfotos.

Daniella Bak Jensen

45 år, arbejder som specialpædagog, bor i Tikøb i Nordsjælland, medlem af Nye Borgerlige i mere end et år

Jeg har stemt på mange forskellige partier. Jeg har én gang stemt i rød blok, men ellers har det altid været i blå blok. Det har primært været Venstre, og så har jeg også lige snuset til Dansk Folkeparti ved et enkelt valg på grund af deres ældrepolitik.

Det er første gang, jeg er medlem af et parti. Det var også lidt i provokation, jeg meldte mig ind, fordi de fleste havde så meget imod Nye Borgerlige.

Jeg er nok ikke det typiske medlem. Jeg er ikke den der hårde kerne, man nogle gange kan forbinde med Nye Borgerlige, hvor alle bare skal ud af landet. Det er slet ikke der, jeg er. Jeg tror på, at samfundet skal være en blanding af mange etniske herkomster, det gør det hele meget mere interessant, men der skal reguleres på, hvem der kommer ind.

Jeg synes ikke, udlændingepolitikken er for hård, fordi den skaber en debat. Jeg er ikke 100 procent enig i alt, de siger, men jeg kan godt lide, at de sætter tingene på spidsen og tør sige noget. Jeg er også tilhænger af, at man bidrager til noget i samfundet og ikke kun med had til systemet. Jeg vil ikke lyde som racist, men jeg ser også bare, at vi nogle gange lægger vores midler i nogle grupper i samfundet, og så bliver det ikke spiseligt for dem at komme ud og gøre noget som et produktivt medlem af samfundet – og det er altså uanset, hvilken etnicitet de har, vil jeg lige sige. Jeg kender til unge her i byen, som hellere vil være på kontanthjælp end at bidrage. Jeg ser ikke Pernille Vermund som meget indvandrerkritisk, jeg ser mere, at hun gerne vil værne om det danske. Selvom man har en anden etnisk baggrund, kan man stadig godt værne om værdierne i det danske samfund.

Jeg er også helt klart tilhænger af, at hvis man begår hård kriminalitet, skal man udvises, hvis det er muligt. Nu taler vi ikke om, at man kører for hurtigt eller kommer til at tage et stykke chokolade, men hård kriminalitet. Hvis du tager det valg, skal du sendes ud af landet. Det, tror jeg også, kan være forebyggende over for nogle af dem, der står på springet til det.

Jeg har ikke brug for, at det er populært, det politikerne gør. Jeg har brug for, at de tænker over tingene og er autentiske i deres værdier. Pernille Vermund tager ikke kun det populære valg. Jeg kan også smaddergodt lide Lars Boje Mathiesen. Jeg køber ind på, at han er meget som os. Han er meget som mig, han er meget direkte. Han siger de ting, jeg tænker, og stiller de spørgsmål, som jeg går med i hovedet.

Søren Bo Frøstrup Madsen

58 år, sygemeldt med stress fra sit job som buschauffør, bor i Nørre Rubjerg i Nordjylland, medlem af Nye Borgerlige i 14 dage

For mig er udlændinge et meget vigtigt punkt. Jeg har ikke noget imod, at vi hjælper nogle udlændinge, men det skal være på en ordentlig måde. For min skyld må de gerne komme til Danmark og få hjælp, men de skal virkelig integreres, og der skal ikke flere ind, end vi kan magte.

Så vil jeg ærligt indrømme, at jeg har virkelig, virkelig været frustreret og gal på Mette Frederiksen. Jeg bryder mig ikke om, at de bare har vadet ind på minkfarmene. Der er altså noget, der hedder lovgivning. Helt ærligt, de kunne have ventet en måned, så kunne alle minkskind være brugt fornuftigt, men det hele skulle foregå i huj og hast.

Jeg kan godt lide Pernille Vermund, for hun pakker ikke noget ind. Hun skriver tingene, som de er. Det er letlæseligt, det er let at forstå, og det er lige ud af landevejen. Hun giver lige nøjagtigt udtryk for det, jeg mener.

Jeg kan også godt lide deres økonomiske politik. Vi skal øge den økonomiske vækst og gøre den offentlige sektor mindre. Nogle gange bruger det offentlige oceaner af penge på at lave noget, og så skal det alligevel laves om igen.

Tidligere har jeg været medlem af Dansk Folkeparti. Det var jeg i 10 år, og jeg var virkelig involveret til fingerspidserne. Jeg har også været medlem af Socialdemokratiet i nogle år, men så var det, Mette kom til. Så ville jeg ikke være med længere, fordi jeg kunne ikke lide hendes attitude. I mine øjne virker hun overlegen. Så siden da har jeg ikke rigtigt vidst, hvilken hylde jeg skulle være på. Nu er det bare sådan, at jeg førhen har været selvstændig i 10 år, og jeg har en selvstændig tankegang. Så jeg har det rent faktisk rigtigt godt med at være borgerlig – og Dansk Folkeparti har haft så mange gode chancer til at få nogle kanonfede poster, og så vil de ikke alligevel, når det kommer til stykket. De mangler godt nok Pia Kjærsgaard ved roret.

Jeg beder også til Gud hver dag om, at Inger Støjberg kommer med i Nye Borgerlige. Hun siger også tingene, hun står fast, og lige meget, hvor mange lussinger hun får, hun står stadig oprejst.

Jeg får da nogle tæsk, fordi jeg har meldt mig ind i Nye Borgerlige. Mange af dem, jeg kender, er i en helt anden boldgade. Jeg har kammerater, hvor vi har været tvunget til at aftale, at vi ikke længere diskuterer politik. Vi er enige om at være uenige.

Jeg synes, det er vigtigt at engagere mig, fordi sidder jeg bare hjemme i sofaen med foldede hænder og ikke foretager mig en skid, så kan jeg ikke tillade mig at brokke mig over noget som helst. Nu kan jeg tillade mig at komme med min mening.