Prøv avisen

Offentlig ansat fængslet for bestikkelse

En offentlig ansat ved Udlændinge-styrelsen er blevet varetægtsfængslet i København for at have modtaget bestikkelse mod at give mindst 21 opholdstilladelser

En offentlig ansat tilknyttet Udlændingestyrelsen blev i går varetægtsfængslet for at have modtaget bestikkelse mod at have givet mindst 21 opholdstilladelser. Den 41-årige mand blev fængslet i seks dage under et lukket grundlovsforhør i Københavns Dommervagt.

Ifølge den sigtelse, som blev læst op under grundlovsforhøret, skulle manden have modtaget bestikkelse fra januar 2003 til marts 2005 i form af et "ikke ubetydeligt pengebeløb". Manden er sigtet for at have modtaget pengene mod at give mindst 21 opholdstilladelser.

Det var Udlændingestyrelsen selv, der bad politiet undersøge sagen, oplyser styrelsens direktør, Grethe Løgstrup. Manden er ikke længere ansat i Udlændingestyrelsen.

Grethe Løgstrup ønsker ikke at kommentere sagen yderligere, da der er tale om en personsag.

Den fængslede mand arbejder i dag et andet sted end i Udlændingestyrelsen. Men det var tilsyneladende ikke på grund af sagen, at manden forlod sin stilling, idet den først blev opdaget senere.

Hos Københavns Politi vil lederen af bedrageriafdeling, Peter Forstrøm, ikke kommentere fængslingen.

– Jeg vil ikke fortælle noget om sagen, for vi er i startstadiet, og der er ingen grund til at ødelægge noget for efterforskningen, siger Peter Forstrøm.

Ifølge Fyens Stiftstidende skal den fængslede mand have solgt opholdstilladelserne til kinesere for 38.000 kroner stykket.

/ritzau/