DR får kritik for påske-video

En satire-video fra DR3 gør grin med Gud og Jesus på korset. Smagløst, blasfemisk og mangel på respekt for kristendommen og kristnes lidelser, lyder fra flere seere

Mange danskere er blevet stødt over en video af DR3, hvor Gud brokker sig over sin søn, der hænger på korset i stedet for at hjælpe til i huset, der er blevet delt over 8000 gange på Facebook og kommenteret af mange danskere.
Mange danskere er blevet stødt over en video af DR3, hvor Gud brokker sig over sin søn, der hænger på korset i stedet for at hjælpe til i huset, der er blevet delt over 8000 gange på Facebook og kommenteret af mange danskere. Foto: Skærmbillede fra DRs video.

"Du ku jo starte med at prøve at ofre dig lidt derhjemme." 

Sådan lyder det i en video, hvor Gud viser sig for Jesus på korset og brokker sig over, at den dovne søn hænger der med blod i ansigtet, ligesom han klandres for at have smidt sin nye rygsæk væk.

Videoen er lavet af DR3 som en vittig påskehilsen, der blev delt på Facebook langfredag i sidste uge.

"Og hvorfor fanden kalder du på mig, når du ikke vil hentes? spørger manden klædt ud som Gud videre i den to minutter lange video, hvor han taler ned til Jesus og kalder det pinligt, at han hænger på korset og "skaber" sig. 

Over 8.500 danskere har delt videoen og mange følt sig kaldet til at kommentere det satiriske indslag midt i påskeferien. Langt fra alle har grint med:

"Det er så meget over stregen! Kan I ikke bare respektere kristendommen?" skriver Linette Birkmose Andersen.

Videoen er "dårlig stil" og ligefrem blasfemisk, mener Palle Flyger, som efterlyser respekt for forfulgte kristne.

"Kristne i Mellemøsten bliver myrdet for at holde fast i troen på Jesus som korsfæstet og genopstået fra de døde. I træder på deres lidelser og deres historie. I træder på de tusinder af migranter som går i kirke hver søndag, jeres ringe forsøg på dansk humor, opfattes sikkert ikke som humor, men retteligt som blasfemisk. Og så er der alle os danske kristne, som kun ryste på hovedet af den manglende respekt for den største begivenhed i verdenshistorien: Jesu død og opstandelse...Suk!", skriver han.

"Smagløst", mener Christian Holst Vigilius, der ønsker ønsker glædelig påske til alle dem, der respekterer den, mens Maria Reinholdt Jensen, der er blevet "rystet" over videoen, vil trække sin licensbetaling for DR3 tilbage. 

DR3 bør "krybe til korset" og indrømme, at videoen er lavet for at provokere, mener Thomas Paris Windfeld, mens andre undrende - og mest tvivlende - spørger, om DR ville turde at udsætte profeten Muhammed for samme behandling. 

Der er også danskere, der ikke tager indslaget så tungt. Tina Larsen, der kalder sig kristen, synes endda, videoen er lidt sjov.

"Kan godt tåle at man laver grin med Jesus, da jeg tror, at han er verdens frelser og er opstået fra de døde. Tro er fast tillid til det, der håbes på, som ikke kan ses." 

DR3 har svaret på de kritiske kommentarer og understreger, at man ikke har ønsket at støde folk.

"Udgangspunktet for denne video - og mange af de andre videoer, vi laver - er satiren. Og når vi behandler påsken, er det ikke på grund af manglende respekt," lyder det i et svar på facebook, hvor der yderligere forklares: 

"Vores opgave er at beskæftige os med alt dét, der fylder i livet hos unge danskere - herunder påsken. Både for at minde hinanden om, hvad påsken handler om, og for at facilitere en debat om religionen på en nutidig måde."