Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Pape: Politiet presser romaerne konstant

Politiet har lavet 25 aktioner mod romaer i lejre, siger justitsminister Søren Pape Poulsen (K) efter kritik.

Romaer er slet ikke fredet. Politiet har ryddet over 25 romalejre, siden Folketinget strammede reglerne.

Det fastslår justitsminister Søren Pape Poulsen (K) under Folketingets afslutningsdebat.

- Vi har en ny lov, som trådte i kraft 1. april. Politiet har i år ryddet mere end 25 lejre. Så sent som i går (tirsdag) havde de en aktion. De rydder lejrene hele tiden. Anholder folk, som får bøde, siger ministeren.

Samtidig barsler regeringen med flere initiativer, oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Det skal blandt andet ske ved at styrke politiets eksisterende mulighed for at give zoneforbud, så det kan gælde større geografiske områder.

Regeringen vil også se på, om politiet kan give et zoneforbud allerede første gang, udlændinge overtræder reglerne.

Myndighederne skal også undersøge muligheden for at lave en fast-track-ordning, så man hurtigt kan få afprøvet, om en person har opholdsgrundlag i Danmark.

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), efterlyser i Berlingske mere handling fra Folketinget. Pape er enig i, at der skal gøres mere.

- Det er noget rod, at vi har romaer, som tigger aggressivt, stjæler og bruger gader som toilet, siger justitsministeren.

I samarbejde med udlændingeminister Inger Støjberg (V) vil han sikre "en mere effektiv udvisning". Mange af de pågældende personer beskyttes som rumænere af EU's regler om fri bevægelighed, påpeger Pape.

- Det er lige præcis udfordringen. Vi ser på, hvad vi kan gøre. Andre EU-lande har også udfordringer med romaer.

Københavns Politi ryddede forleden fire lejre i København. Det var i Lille Kongensgade, på Islands Brygge, Vesterbrogade og Nyropsgade.

Ni personer fik hver en bøde på 1000 kroner for at bo i lejre, som ifølge politiet skaber utryghed. Én blev henvist til Udlændingestyrelsen med henblik på udvisning.

24. maj blev 27 personer anholdt ved politiets razzia mod syv lejre. Aktionen ramte lejre ved Dronning Louises Bro på Nørrebro og Vesterbrogade.

I Trinitatis Kirke nær Rundetårn har personalet klaget over uhumske, sundhedsfarlige forhold med affald og afføring i forbindelse med en lejr.