Partiet Klaus Riskær Pedersen: Tre værdipolitiske mærkesager

Formanden for partiet Klaus Riskær Pedersen, Klaus riskær Pedersen, forklarer partiets tre vigtigste værdipolitiske mærkesager til valget 2019

Partiet Klaus Riskær Pedersen går blandt andet til valg på, at familier der sidder i flygtningelejre, skal flyttes ud i lokalsamfundet to-tre familier af gangen, siger formand Klaus Riskær Pedersen
Partiet Klaus Riskær Pedersen går blandt andet til valg på, at familier der sidder i flygtningelejre, skal flyttes ud i lokalsamfundet to-tre familier af gangen, siger formand Klaus Riskær Pedersen. Foto: Mikkel Møller Jørgensen.
No video provider was found to handle the given URL. See the documentation for more information.
Klaus Riskær Pedersen, partileder i Partiet Klaus Riskær Pedersen 3728711

Overvågning

"Overvågning er et stadigt større tema. I forbindelse med terrorlovgivningen har vi strammet op om forskellige myndigheders mulighed for at tilgå data og viden om mennesker og deres privatliv, og det griber om sig i stadigt større omfang. I det hele taget griber staten og dens indblanding på mange måder ind i folks privatliv. Det er ikke kun digitalt, at det er et problem. Det er det også i en lang række andre sammenhænge.

Vi kan ikke have, at man bryder ind i folks privatliv, familiestruktur og ægteskab, hvis de har et økonomisk problem og går konkurs. Så skal vi have sat en stopper for, at de skal forlade deres eget hjem. Når vi taler om stat, privatliv, overvågning og kontrol, så er der mange ting, vi skal se på."

Kirke og stat

"Mange interesserer sig for problemstillingen mellem kirke og stat. Lad mig sige det sådan. Kirken skal genindtræde i en betydeligt mere aktiv rolle i vores samfund. Alt for meget er blevet tabt på gulvet. Man er snublet, og mange mennesker forstår ikke, hvad det vil sige at være et kristent menneske. Men kirken som institution bør også tillægges nogle andre funktioner. For dét, kirken kan levere, er nærvær. Kirken er i nærsamfundet, og det er i nærsamfundet, at vi skal samle op på de svagest stillede og dem, der er udfordret. Jeg vil have revitaliseret kirkerne, og genplaceret kirkerne i nærsamfundet."

EU, flygtninge- og migrantkrisen

"Vi har i dette land brugt 15 år på at diskutere udlændinge, og det er slut nu. Der er strammet det, der skal strammes. Det er fint, det virker. Men vi sidder med et meget, meget stort problem. Familier, deres børn og flygtninge på en eller anden form for ophold sidder i flygtningelejre i Danmark. Spærret inde - nogle af dem i årevis. Alle, der sidder i fangelejre, flygtningelejre, og hvad de ellers bliver kaldt, skal ud og det skal ske øjeblikkeligt. Og hvis det er børn, kan det slet ikke gå hurtigt nok. Det, der er mit forslag, det er, at vi får flyttet de familier ud i nogle huse der ligger tomme i forvejen i landets kommuner. Så flytter vi dem ud to-tre familier ad gangen, så de kan støtte hinanden og blive en del af et nærsamfund. Erfaringer har vist, at det går ikke så dårligt, når man gør det på den måde."