Patientforeninger overvejer aktiv dødshjælp

UlykkesPatientForeningens formand Janus Tarp, Scleroseforeningens direktør Klaus Høm (th.) og Kristelig Handicapforenings bestyrelsesformand Thomas Bjerg Mikkelsen. Fotos: UlykkesPatientForeningen, Scleroseforeningen og Kristelig Handicapforening.

Vi mener, at mennesker med handicap er grænsevogtere for humaniteten. Selv et kort liv kan have dyb mening
Thomas Bjerg Mikkelsen

Flere patientforeninger har overvejet spørgsmålet om aktiv dødshjælp, men ikke alle ønsker at indtage en officiel holdning til spørgsmålet. Det er et individuelt spørgsmål, mener Scleroseforening, mens Kristelig Handicapforening mener, at foreninger bør tage stilling til spørgsmål om liv eller død

Scleroseforeningen. Direktør Klaus Høm.

”Vi har diskuteret aktiv dødshjælp i Scleroseforeningens sundhedsudvalg, men spørgsmålet er så komplekst, at vi er enige om, at foreningen ikke skal have en fast, samlet holdning. Det er et individuelt spørgsmål for det enkelte medlem.”

”Jeg ved ikke, om man som patientforening, der organiserer patienter, der potentielt kan være i målgruppen til aktiv dødshjælp, bør have en holdning. Der er nogle spørgsmål, der er så komplekse og værdiladede, at det må være op til det enkelte menneske, så der vil vi som forening ikke ud og kæmpe.”
 

Kristelig Handicapforening. Bestyrelsesformand Thomas Bjerg Mikkelsen.

”Vi er meget afklarede imod enhver form for aktiv dødshjælp i Kristelig Handicapforening. Vi mener, at mennesker med handicap er grænsevogtere for humaniteten. Selv et kort liv kan have dyb mening, og begynder vi først at udrydde handicappede og syge mennesker, er vejen åben, for aktiv dødshjælp har en sneboldeffekt. Derfor skal vi nærmere slå ring om mennesker med handicap.”

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.