Pia Kjærsgaard: Martin Lidegaard giver plads - i kirken og i politik

Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard værdsætter Martin Lidegaard fra De Radikale, fordi han er imødekommende og inddragende

Han er aldrig bange for at tage en fornuftig politisk dialog. Intet er bestemt på forhånd, og han indkalder altid alle de politiske partier til forhandling. Alle er velkomne med deres besyv og kan give deres meninger til kende, siger Pia Kjærsgaard (DF) om sin politiske modstander Martin Lidegaard (R).
Han er aldrig bange for at tage en fornuftig politisk dialog. Intet er bestemt på forhånd, og han indkalder altid alle de politiske partier til forhandling. Alle er velkomne med deres besyv og kan give deres meninger til kende, siger Pia Kjærsgaard (DF) om sin politiske modstander Martin Lidegaard (R). Foto: Billede til venstre:Thomas Lekfeldt. Billede til højre: Sophia Juliane Lydolph.

”Jeg vil rose udenrigsminister Martin Lidegaard, en politiker af den klassisk radikale skole, fordi han er imødekommende, rummelig og venlig,” siger Pia Kjærsgaard, der er værdiordfører for Dansk Folkeparti.

”Jeg vil fremhæve en særlig oplevelse forrige jul, der fortæller noget om Martin Lidegaards positive kvaliteter. Juleaftensdag går min mand og jeg altid i forskellige kirker rundt omkring i landet. Det år var vi havnet i en kirke i Gentofte, som var fyldt til bristepunktet. Selvom vi kom i god tid, kunne vi ikke finde noget sted at sidde. Men så var der en, der kaldte på mig. Det var Martin Lidegaard, der sad sammen med sin familie, blandt andre Politikens chefredaktør Bo Lidegaard. 

De rykkede sig sammen, så vi også kunne få en plads. Vi sang alle salmerne sammen og hyggede os med snak om juleplaner og traditioner. Det var noget trekantet for mig at sidde side om side i kirken med to kulturradikale herrer, som jeg generelt er meget uenig med. Men samtidig var det en meget fin oplevelse at være fælles om. 

Når De Radikale og Dansk Folkeparti kan fejre juleaftensdag sammen, så er verden alligevel ikke helt af lave. Historien fortæller noget om, hvor imødekommende og rummelig Martin Lidegaard er, både som menneske og politiker. 

Han er aldrig bange for at tage en fornuftig politisk dialog. Intet er bestemt på forhånd, og han indkalder altid alle de politiske partier til forhandling. Alle er velkomne med deres besyv og kan give deres meninger til kende. Det er prisværdigt, at Martin Lidegaard ikke blot går efter at opnå et politisk flertal, men også inddrager Folketingets forskellige partier i en åben og konstruktiv dialog.”