Prøv avisen

Poeter indtager Himmelbjerget

Himmelbjerget, Himmelbjergtårnet, Udsigt. Tower commanding a wide view, Løvtræer, Silhuetter. Foto: Terkel Broe Christensen, Danmark

Det midtjyske søhøjland ventes at vrimle med digterspirer, når kirke- og kultursamarbejdet i Silkeborg holder digterdag i næste weekend

På søndag får alle skabspoeter og digterspirer i det midt- og østjyske chancen for at nå himmelske højder med deres poesi. Helt bogstaveligt: Der er digterdag på Himmelbjerget.

De håbefulde poeter skal selv medbringe skrivegrej, klapstol og madpakke, så stiller kirke- og kultursamarbejdet i Silkeborg, som står bag arrangementet, med kyndig vejledning. Den leveres af digteren Ingrid Mejer Jensen, der har udgivet en række roste digtsamlinger på Gyldendal og undervist på skrivekurser i mange år.

– Sprogligt bruger vi jo himlen som metafor på alle mulige måder, især selvfølgelig inden for kristendommen, og derfor synes jeg, det er en god idé at komme ud og sanse himlen som natur og undersøge, hvad det er, der ligger bag metaforen. Det er det, en nyskabende lyriker gør: Går ud og sanser virkeligheden og får den sat i spil på ny i digtet, forklarer Ingrid Mejer Jensen.

Hun tror, at der findes en del skabspoeter i det midtjyske, som kan lokkes til at bruge en søndag på fysisk og digterisk at komme nærmere himlen. Men selvom det kirkelige samarbejde i Silkeborg står for poesidagen, behøver digtene ikke være religiøse, understreger hun. Formålet er først og fremmest at give skrivende folk med hang til lyrik, natur og kultur en mulighed for at mødes og være kreative sammen.

De bedste digte skal trykkes på postkort og sælges hos boghandlere og på turistbureauer i Søhøjlandet, når der i uge 44 for tiende år i træk holdes Kristendoms- og kulturuge i Silkeborg. Det er en uge, hvor alle kirkelige kræfter går sammen om at skabe dialog med resten af lokalsamfundet gennem kulturarrangementer af alle slags – musik, teater, kunst, events og meget mere.

Temaet i år hedder "For himlens skyld – tro, håb og viden", og det er blandt andet inspireret af, at 2009 er året for den internationale klimakonference i København. Vejret kommer fra himlen, og netop himlen har kunst og religion jo en del at sige om, ræsonnerer arrangørerne. Så hvad er vel mere naturligt end at bestige Himmelbjerget for at hente inspiration til at udtrykke dét?

bagsiden@kristeligt-dagblad.dk