Prøv avisen

Politiet har ingen nye spor i milliontyveri fra kirke

Politiet er ikke optimistisk med hensyn til at finde Emil Noldes maleri ”Middag i Emmaus”, der blev stjålet fra Ølstrup Kirke ved Ringkøbing i sidste uge. – Foto: Knud Børge Pedersen.

Menighedsrådet i Ølstrup Kirke udlover en dusør på 100.000 kroner for oplysninger, der kan opklare stort kunstkup

Politiet har ingen nye spor i sagen om det Emil Nolde-maleri, der blev stjålet fra Ølstrup Kirke ved Ringkøbing mellem mandag morgen og tirsdag formiddag i sidste uge.

Det siger vicepolitiinspektør Jens Ole Pedersen fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

Jeg er ikke særlig optimistisk. Vi har ikke noget nyt i sagen, og da vi stort set ingen spor får, tror jeg, der er tale om noget bestillingsarbejde, siger han.

Maleriet var indsat i kirkens altertavle og er malet af den dansk-tyske kunstner Emil Nolde i 1904. Det har titlen Middag i Emmaus og er vurderet til omkring 10 millioner kroner.

I jagten på det værdifulde maleri har Ølstrup Kirkes menighedsråd udlovet en dusør på 100.000 kroner for oplysninger, der kan føre til opklaring af tyverisagen.

LÆS OGSÅ: Historien bag Emil Noldes stjålne alterbillede

Onsdag i sidste uge fortalte politiet, at flere vidner havde bemærket en mørk metalblå Opel Astra eller Corsa, muligvis en stationcar, med tyske nummerplader tæt på kirken.

Den leder politiet stadigvæk efter, fortæller Jens Ole Pedersen.

Efterlysningen af bilen har ikke givet resultat, så vi efterlyser den stadigvæk. Vi vil måske gå ud i Station 2 Efterlyst med sagen for på den måde at komme ud til en bredere skare. Men vi har ikke så mange muligheder, ud over at vi skal have tip fra offentligheden.

Politiet har efterlyst maleriet internationalt blandt andet via Interpol og et britisk netværk.