Prøv avisen

Politiker: Præst skal retsforfølges

Per Ramsdal, præst ved Brorsons Kirke på Nørrebro. - Foto: Mogens Flindt

Det er ulovligt at huse afviste asylansøgere, og derfor skal præst og menighedsråd i Brorsons Kirke retsforfølges. Det mener københavnsk byrådspolitiker

Præsten og menighedsrådet ved Brorsons Kirke har handlet i strid med loven ved at huse de afviste irakiske asylansøgere, og derfor skal de retsforfølges. Det mener Jakob Næsager, der er suppleant til Københavns Borgerrepræsentation for de Konservative.

- De har begået lovovertrædelser, og det må have konsekvenser. Det skal ikke være sådan, at man kan medvirke til ulovligheder, og det kan være kvit og frit for de pågældende, siger Næsager.

- Det er tre måneder, de har stillet kirken til rådighed, og det skal ikke være sådan, at man i en politisk kamp kan tage kirkerne som gidsel. Så for at det ikke skal ske igen, så ønsker jeg, at det skal få konsekvenser for både præsten og menighedsrådet, siger han.

Hvis ikke politiet eller biskoppen tager initiativ til en retsforfølgelse, vil Jakob Næsager selv gøre det.

ARKIVFOTO 2004 af Per Ramsdal, præst ved Brorsonskirken på Nørrebro-- Præsten og menighedsrådet ved Brorsons Kirke har handlet i strid med loven ved at huse de afviste irakiske asylansøgere, og derfor skal de retsforfølges. Det mener Jakob Næsager, der er Foto: Mogens Flindt