Politisk pres for at annullere særstatus til tyrkiske imamer i Danmark

Turkey's President Recep Tayyip Erdogan addresses his supporters in Gaziantep, southeastern Turkey, ...

Flere repræsentanter for regeringspartier og partier i oppositionen at tage ordningen om tyrkisk finansierede imamer i Danmark op til revision. Foto: Presidential Press Service, Pool via AP/Ritzau foto

Den tyrkiske stat har i årevis udsendt tyrkiske imamer til Danmark. Men politikere fra Venstre, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet vil efter afsløring af tyrkisk overvågning i Danmark tage ordningen op til revision. Imamer er tro mod Erdogan, fastslår professor

I årtier har Tyrkiet udstationeret imamer til Danmark under gunstige forhold.

Men med den nylige afsløring af Tyrkiets overvågning af dansk-tyrkere og med præsident Erdogans styre, der udvikler sig i en mere isla-mistisk retning, kan den tradition måske se en ende.

I hvert fald ønsker flere repræsentanter for regeringspartier og partier i oppositionen at tage ordningen om tyrkisk finansierede imamer i Danmark op til revision.

En af dem er Venstres Bertel Haarder:

”Jeg synes absolut, at man skal se på ordningen igen. De tyrkiske imamer i Danmark er statsfunktionærer, og med den drejning, som det tyrkiske regime har taget, kan man med god grund tage den ordning op til overvejelse igen. Vi kan ikke være sikre på, at imamerne ikke er udkigsposter for den tyrkiske stat og de folk, staten ser som deres modstandere,” siger Bertel Haarder, der i 2003 som integrationsminister lancerede et udspil, som også sigtede imod at afskaffe den tyrkiske ret til at sende imamer til Danmark.

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.