Politisk redaktør: En bred regering giver kun mening, hvis den selv har flertallet

Mette Frederiksen sigter seriøst efter en regering hen over midten for at kunne løse de alvorligste samfundsproblemer. Hvis det ikke bliver en flertalsregering, giver forsøget dog ingen mening

Under tirsdagens partilederdebat blev det kun gjort tydeligere, hvor vanskeligt Mette Frederiksens midterprojekt bliver.
Under tirsdagens partilederdebat blev det kun gjort tydeligere, hvor vanskeligt Mette Frederiksens midterprojekt bliver. . Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix.

Fandt man valgnatten dramatisk med det snævre opgør mellem den røde og den blå blok, blev dramatikken ikke mindre i løbet af onsdagen, da fintællingen af stemmer fra folketingsvalget tog fart. Først på formiddagen viste det sig, at 980 stemmer i Sæby i Nordjylland fejlagtigt var blevet lagt i bunken for Enhedslisten, selvom de egentlig skulle have været lagt hos Danmarksdemokraterne.

Det førte omgående til spekulationer om, at fejlen kunne ændre magtforholdet mellem de to blokke på landsplan, men det kunne den dog ikke. Så begyndte de personlige stemmetal at rulle ind, og midt på eftermiddagen meddelte De Radikales leder, Sofie Carsten Nielsen, at hun trak sig som leder på grund af "svage personlige stemmetal".

Dette er en politisk analyse.