Dette er en politisk analyse. 

Politisk redaktør: Hukommelsestab er næppe vejen til tillid mellem V og S

Venstres landsmøde banede vej for et regeringssamarbejde med Socialdemokratiet. Men det kræver, at Jakob Ellemann-Jensen beslutter sig for at have tillid til Mette Frederiksen (S)

Tv-stationerne har ikke haft svært ved at finde klip, hvor Jakob Ellemann-Jensen de seneste år har udtalt stor mistillid til statsminister Mette Frederiksen.
Tv-stationerne har ikke haft svært ved at finde klip, hvor Jakob Ellemann-Jensen de seneste år har udtalt stor mistillid til statsminister Mette Frederiksen. Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix.

Det mest overraskende ved Venstres landsmøde i weekenden var, at tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) højlydt meldte sig i debatten om et regeringssamarbejde mellem Venstre og Socialdemokratiet.

Normalt holder tidligere partiformænd lav profil, når det handler om vanskelige, aktuelle politiske sager, og Fogh har stort set ikke udtalt sig om dansk politik, siden han forlod statsministerposten i 2009 for at blive generalsekretær for Nato. I lørdags lod han imidlertid forstå i et stort interview med Politiken, at han mente, at Venstre burde gå efter det brede regeringssamarbejde med Socialdemokratiet.