Dette er en politisk analyse. 

Politisk redaktør: Ingen tvivl om, at Ellemann vil give et samarbejde med S et seriøst skud – men kan tilliden mellem V og S genoprettes?

Venstres formand er parat til seriøse regeringsforhandlinger med Socialdemokratiet, lyder det fra partiets landsmøde. Men skal det ske, skal tilliden mellem de to partier genoprettes inden for få uger

Selv om statsminister Mette Frederiksen (S) på valgaftenen gav Venstre et "spark over skinnebenet" med en udtalelse om, at Socialdemokratiet er det eneste tilbageværende folkeparti, insisterede Ellemann på, at Venstre fortsat er et bredt og folkeligt parti.
Selv om statsminister Mette Frederiksen (S) på valgaftenen gav Venstre et "spark over skinnebenet" med en udtalelse om, at Socialdemokratiet er det eneste tilbageværende folkeparti, insisterede Ellemann på, at Venstre fortsat er et bredt og folkeligt parti. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix.

Vil Venstre gå i regering med Socialdemokratiet?

Spørgsmålet sitrede i luften i Herning Kongrescenter, da Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen lørdag indledte sin tale på partiets landsmøde.