Politisk redaktør: Minksag ligner alle politiske skandalers moder

Minkkommissionens hårde rapport skader statsminister Mette Frederiksen (S) voldsomt – selv hvis et flertal friholder hende for et juridisk ansvar for at have optrådt ”groft vildledende” på minkpressemødet den 4. november 2020

Folketingets Granskningsudvalg til et møde, hvor Minkkommissionens beretning afleveres på Christiansborg torsdag den 30. juni 2022.
Folketingets Granskningsudvalg til et møde, hvor Minkkommissionens beretning afleveres på Christiansborg torsdag den 30. juni 2022. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Skandale er en kliché, man næsten ikke mere kan bruge om politiske konfliktsager, dertil har der været alt for mange. Men det er svært at komme uden om det med den beretning, Granskningskommissionen præsenterede for Folketinget i går. Indtil videre ligner minksagen alle skandalers politiske moder.

Ikke færre end 10 højtstående embedsmænd modtager skarp kritik af kommissionen. Tidligere fødevareminister Mogens Jensen (S) løj angiveligt over for kommissionen om, hvornår han fik besked om, at der ikke var et lovgrundlag for på et pressemøde at beordre alle mink i landet, syge som raske, aflivet.