Populære unge forsøger også selvmord

Der lige så mange unge, der betragter sig som populære, der forsøger selvmord, som mobbeofre

MODELBILLEDE, SELVMORD-- Selvmordsforsøg blandt unge er normalt forbundet med mobbeofre og andre isolerede, men også klassens populære elever kan være langt ude. Det viser en ny undersøgelse fra Center for Ungdomsforskning ved Aarhus Universitet, skriver
MODELBILLEDE, SELVMORD-- Selvmordsforsøg blandt unge er normalt forbundet med mobbeofre og andre isolerede, men også klassens populære elever kan være langt ude. Det viser en ny undersøgelse fra Center for Ungdomsforskning ved Aarhus Universitet, skriver. Foto: Annett Bruhn.

Selvmordsforsøg blandt unge er normalt forbundet med mobbeofre og andre isolerede, men også klassens populære elever kan være langt ude.

Det viser en ny undersøgelse fra Center for Ungdomsforskning ved Aarhus Universitet, skriver Kristeligt Dagblad.

Undersøgelsen bygger på svar fra 3500 unge mellem 15 og 24 år og tegner et billede, der på flere områder afviger markant fra, hvad man indtil nu har vidst om, hvem der forsøger selvmord og hvorfor.

Der er eksempelvis lige så mange, der opfatter sig selv som mere populære end andre unge på samme alder blandt dem, der har overvejet selvmord og dem, der ikke har.

Hos dem, der har forsøgt selvmord, siger hele 85 procent, at de føler sig lige så populære eller mere populære end andre. Det gælder også dem, der har forsøgt flere gange.

Alle erkender dog samtidig, at de i virkeligheden har det skidt og føler sig ensomme.

Lektor Jens Christian Nielsen er leder af projektet og undrer sig over, at popularitet slet ikke ser ud til at beskytte imod isolation og selvmordsforsøg. Men han har alligevel et bud på en forklaring:

- Dem, der føler sig mere populære end andre, kan siges at være lidt uden for rammerne. De fremtræder måske som særligt modige og stærke, og deres popularitet kan hænge sammen med, at de tager større risici end andre. De skiller sig ud, og det er ikke kun positivt, siger han til Kristeligt Dagblad.