Poul Nyrup: Ministre manipulerer Folketinget

De oplysninger, regeringen giver Folketingets Europaudvalg om omstridt bankskat, er fordrejede, mener Nyrup

Poul Nyrup Rasmussen er utilfreds med regeringens rolle i sag om bankskat
Poul Nyrup Rasmussen er utilfreds med regeringens rolle i sag om bankskat. Foto: ERIK LUNTANG INSPIRIT Photo Denmark.

Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) kritiserer nu den danske regering for at give et fordrejet billede af EU-Kommissionens holdning til forslaget om en skat på finansielle transaktioner.

LÆS OGSÅ: Unge røde vil skabe oprør mod Vestager

Ifølge Nyrup er de oplysninger, Folketingets Europaudvalg har fået om EU-Kommissionens holdning til en finansskat, fordrejede og manipulerede, skriver Altinget.dk.

Flere ministre med økonomiminister Margrethe Vest-ager (R) i spidsen har slået på, at man i EU-Kommissionens evalueringsrapport om bankskatten kan læse, at en sådan skat risikerer at koste 440.000 arbejdspladser i EU, heraf 5000 i Danmark.

Men det kan ikke nytte, man bare plukker en enkelt side ud. Hvis man læser rapporten i sin helhed, vil man se, at nogle af ministrenes argumenter er direkte fejlagtige i forhold til, hvad Kommissionen konkluderer. En sådan manipulation hører ingen steder hjemme, siger Poul Nyrup Rasmussen.

Han peger blandt andet på, at de mange tabte job baserer sig på en beregning, hvor skatten er 10 gange så høj, som den Kommissionen foreslår, samt at man ikke indregner virkningen af de betydelige indtægter fra en sådan skat.

Margrethe Vestager giver ikke meget for Poul Nyrup Rasmussens påstand.

Det må jo stå for Nyrups egen regning. Kommissionens tal er jo Kommissionens tal. Det er naturligvis en vanskelig vurdering at gøre, hvad sådan et forslag vil betyde, siger Margrethe Vestager. /ritzau/