Prøv avisen

Prins Henriks begravelse er umulig at forudsige

Der findes ingen drejebog for kongelige begravelser. Alligevel vil kongehuset som oftest kaste et blik i bagspejlet, når så stor en begivenhed skal planlægges.

Der er ingen historiske fortilfælde for, hvordan en mandlig ægtefælle til en regent begraves i Danmark. Derudover har prinsen haft sine egne ønsker, så alt omkring hans begravelse er åbent, mener kongehuseksperter

Da dronning Ingrid blev begravet på en råkold novemberdag i 2000, var det en stor national begivenhed. Det vil det også blive, når prins Henrik skal stedes til hvile. Så langt er de historikere, Kristeligt Dagblad har talt med, enige. De er midlertid også enige om, at alt derfra står åbnet.

Der findes ingen drejebog for kongelige begravelser. Alligevel vil kongehuset som oftest kaste et blik i bagspejlet, når så stor en begivenhed skal planlægges. Ufordringen i prins Henriks tilfælde er bare, at der ikke findes nogle historiske fortilfælde. Dertil kommer, at prins Henrik selv har meddelt, at han ikke ønsker at blive begravet ved siden af dronningen i Roskilde Domkirke.