Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at læse alle artikler

Glemt adgangskode? Klik her.

Prins Joachim og familien flytter til Paris

Prins Joachim er optaget på den højst rangerede lederuddannelse i det franske militær. Der er undervisning seks af ugens syv dage, og derfor flytter familien - prinsesse Marie og børnene prins Henrik og prinsesse Athena - med til den franske hovedstad. Foto: Albert Nieboer/Ritzau Scanpix

Prins Joachim er blevet optaget på højt rangeret fransk militæruddannelse. Familien rykker med til Paris.

Prins Joachim og familien flytter til sommer til Paris, hvor prinsen skal tage en militæruddannelse. Det oplyser kongehuset på sin hjemmeside.

Prinsen er optaget på den højest rangerede lederuddannelse i det franske militær.

Den foregår på École Militaire i Paris og strækker sig fra september i år til sommeren 2020.

Der er undervisning seks af ugens syv dage, og derfor flytter familien - prinsesse Marie og børnene prins Henrik og prinsesse Athena - med til den franske hovedstad.

Det er ikke oplyst, hvor prinsen og familien skal bo i Paris, hvor prinsesse Marie er født og opvokset.

Der er tale om en todelt uddannelse, der består en af militær del og en ledelsesdel.

Derved bliver prinsen blandt andet klogere på militærstrategisk ledelse, internationale forhold, politik og krisestyring.

Det er første gang, at en dansker er blevet optaget på uddannelsen.

Prinsen blev inviteret med af den franske forsvarsminister i forbindelse med den franske præsident Emmanuel Macrons statsbesøg i Danmark sidste år.

Der optages kun 30 udvalgte officerer - hovedsageligt franskmænd - på uddannelsen, som til gengæld er gratis.

Prins Joachim har i forvejen en nær tilknytning til Frankrig. Hans far, prins Henrik, der døde sidste år, var franskmand, og familien har ofte været på ferie i landet.

Prinsen mestrer også det franske sprog. Som 14-årig blev han og kronprins Frederik sendt på kostskolen École des Roches i Normandiet. Det skete i perioden 1982 til 1983.

Prins Joachim arbejder i dag for Forsvaret. Han er forsvarschefens særlige sagkyndige, når det gælder reserven i totalforsvaret.

Hans militære uddannelse begyndte i 1987, hvor han var rekrut i Dronningens Livregiment. På få år blev han forfremmet til sergent og senere løjtnant af reserven.

Prinsen har gjort tjeneste som delingsfører i en kampvognseskadron i Prinsens Livregiment, som han senere blev chef for.

Han har løbende videreuddannet sig i det militære system, og i 2005 blev han tilknyttet Danske Division som major af reserven.

Den seneste forfremmelse skete i 2015, hvor prins Joachim blev udnævnt til oberst af reserven.

/ritzau/