Pris til Kristeligt Dagblad for fortælling om ”De 10 bud”

Specialhistorie om De 10 bud får hædrende omtale i skandinavisk konkurrence om årets bedste nyhedsdesign

”De ti bud” er lavet specifikt til internettet med animerede illustrationer af Morten Voigt og links til baggrundsartikler på kristendom.dk.
”De ti bud” er lavet specifikt til internettet med animerede illustrationer af Morten Voigt og links til baggrundsartikler på kristendom.dk. Foto: Tegning: Morten Voigt.

Umiddelbart lyder det lidt tørt: Et ekspertpanel udtaler sig om de 10 berømte bud fra Det Gamle Testamente og sætter dem i en nutidig kontekst.
 
Men det er gjort på en måde, så det både er oplysende og morsomt. Og helt igennem godt designet.

Det mener i hvert fald den internationalt anerkendte forening Society of News Design, hvis skandinaviske afdeling har valgt at belønne Kristeligt Dagblad med en pris for årets bedste nyhedsdesign. Prisen er en såkaldt ”honorable mention”, hædrende omtale, og den går til specialhistorien ”De 10 bud”, som blev bragt den 2. november 2015 i avisen og på hjemmesiden k.dk. Det er for præsentationen på sidstnævnte, at prisen gives. 
 
”De ti bud” er lavet specifikt til internettet med animerede illustrationer af Morten Voigt og links til baggrundsartikler på kristendom.dk. Et panel bestående af både nulevende (tidligere chefpolitiinspektør Per Larsen, medlem af Folketinget Naser Khader, fængselspræst Erik Adrian med flere) og afdøde (Martin Luther og Jesus Kristus), som udlægger budene, et for et.

Interviews og research er foretaget af journalisterne Bjørg Tulinius, Else Marie Nygaard og redaktør for kristendom.dk Marie Louise Poulsen. Kristeligt Dagblads digitale tilrettelægger Kim Schou står bag design og opsætning.
 
Der var 525 indsendte bidrag til designkonkurrencen, og der blev uddelt 58 priser til print og 26 til digitalt. Danske medier løb med 24 af priserne. Politiken og Information har fået flest priser, 11 hver. Society of News Design blev oprettet i 1979 og har som formål at samle de bedste designere og illustratorer fra mediebranchen i hele verden. Hvert år uddeles priser.