Prøv avisen

Prisvinders digtsamling bliver bestseller

Naja Marie Aidts nyeste digtsamling, "Poesibog", har usædvanligt for genren nået andenpladsen på bestsellerlisten. Nordisk litteraturpris har banet vejen.

"Poesibog" af den prisvindende forfatter Naja Marie Aidt har præsteret noget helt usædvanligt.

I konkurrence med svenske krimier og livsstilslitteratur ligger digtsamlingen på andenpladsen på listen over de mest solgte bøger hos Arnold Buscks 18 boghandler. Bogen har kun været på markedet i 14 dage.

- Det er meget usædvanligt, at en digtsamling ligger så flot placeret. Det hænger utvivlsomt sammen med Nordisk Råds Litteraturpris, som Naja Marie Aidt modtog i marts. Desuden havde hun i forvejen et stort publikum, siger Johannes Riis, Gyldendals litterære direktør.

Forfatteren er enig i, at prisen har givet bogen "et boost".

- Bogen har fået mere reklame, og boghandlerne har ikke givet den en stedmoderlig placering i butikken, som man ofte oplever med digtsamlinger. Det er dejligt, hvis bogen kan bryde nogle af de fordomme, der hersker om lyrik, siger Naja Marie Aidt til Ritzau.

"Poesibog" er allerede trykt i 3000 eksemplarer, mens tredje oplag snart rammer butikkerne. Dermed runder bogen et samlet oplag på 4500 eksemplarer.