Prøv avisen

Professor: Registrér dårlige journalister

Vi bør registrere elendige journalister, så læger og andre fagfolk kan fravælge brodne kar, siger professor. Dårlig idé, svarer journalistformand.

Ligesom vi hænger navngivne læger og revisorer ud på gabestok-lister, når de begår grove fejl, bør vi også oprette et register over jammerlige journalister, som manipulerer, klipper hæle og hugger tæer i jagten på saftige sensationshistorier.

Det mener professor Gunnar Lose, dr.med. og speciallæge på Glostrup Hospital:

- Ligesom der er gode og dårlige læger, er der gode og dårlige journalister. Derfor kunne det være nyttigt at slå op i et register og se, om man kan stole på journalisten, som ringer.

Forslaget kommer i kølvandet på en heftig debat om DR-dokumentaren "Når lægen ved bedst", der har vakt vrede i lægekredse og fået Rigshospitalet til at stævne Danmarks Radio.

- Mediernes linde strøm af sager forvanskes ofte, og hændelige uheld blæses op som lægefejl. Den dårlige journalistik gør folk nervøse for at gå til lægen, siger Gunnar Lose.

Mogens Blicher Bjerregaard, formand for Journalistforbundet, afviser registerforslaget som "en dårlig idé":

- Jeg står ikke til dommer over de enkelte journalister og medier, men opfordrer lægerne til at gå til Pressenævnet eller retssystemet med konkrete sager.