Prøv avisen

QUIZ: Hvad ved du om påsken?

Hvor stammer skikken med påskeharen fra, og hvilken farve symboliserer påsken? Tag testen her.

Påskeharer, kyllinger og chokoladeæg. Påsken indeholder mange traditioner, men hvor meget ved du om højtiden?

Tag quizzen her:

1. Hvad betyder påske?

a. Det er fuldbragt.

b. Forbigang.

c. Opstandelse.

2. Hvilken slags kød forbindes med påske?

a. Lam.

b. Okse.

c. And.

3. Hvor længe skal hønen ruge ægget, for at det bliver til en kylling?

a. 11 dage.

b. 21 dage.

c. 31 dage.

4. Hvad indeholder æg meget af?

a. Kulhydrat.

b. Protein.

c. Fedt.

5. Påskeæg er lavet af chokolade. Hvor kommer chokolade fra?

a. Kakaobær.

b. Chokoladebønnen.

c. Kakaobønnen.

6. På hvilken af påskens helligdage fejrer de kristne Jesu opstandelse?

a. Påskedag.

b. 2. Påskedag.

c. Palmesøndag.

7. Hvem forrådte Jesus?

a. Peter.

b. Thomas.

c. Judas.

8. I kristendommen indledes påsken med en fasteperiode. Hvor mange dage varer denne faste?

a. 40 dage.

b. 60 dage.

c. 80 dage.

9. Hvilken farve forbindes med påske?

a. Blå.

b. Rød.

c. Gul.

10. Hvilket land stammer skikken med påskeharen fra?

a. USA.

b. Italien.

c. Tyskland.

Svar: 1.b, 2.a, 3.b, 4.b, 5.c, 6.a, 7.c, 8.a, 9.c, 10.c.

Kilder: Fødevarestyrelsen, Illustreret Videnskab, Kristendom.dk.