R: Indvandreres forsvar af religion O.K.

Intet problem, at mange indvandrere vil forbyde angreb på religion, som beskyttes af racismeparagraf, siger De Radikales integrationsordfører. V er uenig.

Muslimer demonstrerer i København i protest mod Jyllands-Posten Mohammed-tegninger i oktober 2005. I en nylig undersøgelse siger 50 procent af indvandrere ja til forbud mod kritik af religion.
Muslimer demonstrerer i København i protest mod Jyllands-Posten Mohammed-tegninger i oktober 2005. I en nylig undersøgelse siger 50 procent af indvandrere ja til forbud mod kritik af religion. Foto: Nanna Kreutzmann

Det er ikke bekymrende, at halvdelen af indvandrere vil forbyde bøger og film, som angriber religion, mens knap 80 procent af etniske danskere afviser et forbud. Det er en teoretisk diskussion, når religion i Danmark beskyttes af både en blasfemi- og en racismeparagraf.

Det siger De Radikales integrationsordfører, Morten Østergaard, til Ritzau.

Han advarer mod, at politikere som Venstres velfærdsminister Karen Jespersen kunstigt oppuster modsætninger til muslimer. Lidt over halvdelen af indvandrere og deres børn vil forbyde bøger og film, der angriber religion. Det viser en meningsmåling fra den liberale tænketank Cepos blandt 2792 personer i Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Vi har en blasfemi-og en racismeparagraf, der beskytter dét, de skal. Det er en lidt teoretisk diskussion, for blasfemiparagraffen har ikke været anvendt i mange år. Det er en opdigtet skillelinje, siger Morten Østergaard.

Han er uenig med partifællen Manu Sareen, der i avisen betegner tallene som dystre.

Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, er uenig og ønsker imamer og andre religiøse forkyndere i demokratiskole.