Prøv avisen

Radikale: De borgerlige har forsøgt at undergrave Exitcirklen

Exitcirklen, der er et projekt, som hjælper kvinder udsat for vold og social kontrol, er afsindigt vigtigt, mener De Radikales Sofie Carsten Nielsen. Foto: /ritzau/Jens Dresling/arkiv

Der har været forsøg på at undergrave projektet Exitcirklen fra politisk side, mener De Radikale.

Det er mandag kommet frem, at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har forsøgt at fratage projektet Exitcirklen støtte.

Ministeren er ikke den eneste. Flere borgerlige politikere har forsøgt det samme.

Det har været en smædekampagne og deciderede forsøg på at undergrave projektet, mener integrationsordfører Sofie Carsten Nielsen (R).

- Der er ført en ren smædekampagne, og Støjberg har ikke fagligt, sagligt belæg for at skulle afvise Exitcirklen, når hendes egen styrelse har godkendt det, siger integrationsordføreren.

Exitcirklen er et projekt, der hjælper kvinder udsat for vold og social kontrol.

I april blev projektet indstillet til støtte af Styrelsen for International Rekruttering og Integration (Siri), som hører under Støjbergs ministerium.

- Det er et afsindigt vigtigt projekt, der fremmer ligestilling og bekæmper undertrykkelse og social kontrol.

- Men nu er der startet en højst besynderlig undergravelse af det her projekt og personerne bag uden nogen som helst form for dokumentation, siger Sofie Carsten Nielsen.

Naser Khader (K), Martin Henriksen (DF) og Marcus Knuth (V) skrev i en fælles mail i september til ordførerne fra de tre røde partier.

I mailen fremsatte de tre en række anklager mod Sherin Khankan og Khaterah Parwani, der står bag Exitcirklen.

Sherin Khankan blev beskyldt for at forsvare straf med piskeslag og sharialovgivning. Mens Khaterah Parwani blev beskyldt for at forsvare Hizb ut-Tahrir.

I sommer skrev Støjberg ifølge Berlingske i et brev sendt til ordførerne bag satspuljeforliget, at pengene givet til Exitcirklen efter ministerens egen vurdering burde bruges på andre projekter.

Ministeren begrundede det blandt andet med, at der kun havde været en enkelt ansøger til puljen, som Exitcirklen havde fået støtte fra.

Det krævede dog, at alle partier bag satspuljen bakkede op, hvis puljen skulle annulleres. Det gjorde De Radikale, Alternativet og SF ikke.

- Vi afviste det jo, fordi pengene var bevilget. Det var jo en faglig, saglig vurdering.

- Støjbergs argument, med at der kun var en ansøger, er jo ikke et argument, der gælder i alle mulige andre sammenhænge i satspuljen. Det er den faglige, saglige vurdering, der gælder, siger Sofie Carsten Nielsen.

/ritzau/