Rapport fra et togskifte: Jeg kunne iagttage ældre med kufferter halse afsted. Det var uværdigt og farligt

Især lange togrejser kan ende som forhindringsløb, når passagerer skal skifte fra den ene trafikudbyder til den anden. Især vest- og midtjyder må forvente at blive ramt

Der kan let gå kludder i det, når man skal skifte fra et selskab til et andet på sin lange rejse. Og det er yderområderne, som taber. Genrefoto.
Der kan let gå kludder i det, når man skal skifte fra et selskab til et andet på sin lange rejse. Og det er yderområderne, som taber. Genrefoto. . Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.

Mange steder i landet er togtrafikken som bekendt overtaget af andre udbydere end DSB, så især de lange ture, hvor der skal skiftes mellem forskellige trafikselskaber, kan der gå kludder i.

Lad os for eksempel se på en tilfældig togrejse fra København til Holstebro sådan som læser og skribent i Kristeligt Dagblad Ivar Brændgaard oplevede den, da han forleden skulle hjem til det nordlige Vestjylland. På den rute skifter man typisk i Vejle fra DSB til Arriva, fordi det er Arriva, der bestyrer ”den skrå bane”, som strækningen fra Vejle til Holstebro g Struer kaldes, fordi den skrår op gennem Jylland.