Prøv avisen

Regering klar til tvangsadoptioner

Regeringen er klar med lovforslag, der giver kommunerne mulighed for at bortadoptere børn mod forældrenes ønske. - Foto: Modelfoto.

Et lovforslag, der giver kommunerne mulighed for at bortadoptere børn mod forældrenes ønske, er på vej, oplyser K-ordfører

Kommunerne skal have mulighed for at tvangsbortadoptere børn allerede ved fødslen. Det mener den konservative familieordfører, Vivi Kier, og ifølge hende er regeringen på vej med et lovforslag, der giver kommunerne lov til at bortadoptere børn fra forældre i tilfælde, hvor det er helt åbenlyst, at forældrene ikke er i stand til at tage vare på deres børn.

- Jeg forventer, at der i indeværende år kommer et lovforslag fra regeringen, der giver mulighed for at tvangsadoptere børn. Tvangsadoption skal være et af de værktøjer, der kan være, når vi ser på, hvordan vi skaber et godt liv for børn, der bliver født i familier med store sociale problemer, siger Vivi Kier til Ritzau.

Hun understreger, at tvangsadoption kun vil være aktuelt i meget få og helt særlige tilfælde.

Børnerådmand i Odense Kommune, Jane Jegind (V), er blandt dem, der ønsker mulighed for at tvangsbortadoptere børn.

- I en situation, hvor forældreevnen ikke er til stede og ikke kommer tilbage, og barnet er i åbenbar risiko, mener jeg, vi bør have mulighed for at tvangsbortadoptere. Det er meget få børn, det handler om. Men det er også her, vi har behov for at se lidt anderledes på det for at få brudt den sociale arv, siger Jane Jegind (V).

Regeringen er klar med lovforslag, der giver kommunerne mulighed for at bortadoptere børn mod forældrenes ønske. - Foto: Modelfoto.