Prøv avisen

Regeringen bruger 10 milliarder på vækst

Regeringens vækstpakke på 10 milliarder kroner skal sætte gang i det private forbrug og skaffe nye job

Danskerne skal få Dankortet op af lommen, og kommunerne skal sætte flere skoler og daginstitutioner i stand, så der kan komme gang i byggeriet.

Det er målet med regeringens vækstpakke "Holdbar vækst" som indeholder vækstinitiativer for 10,8 milliarder kroner.

Ifølge statsministeren skal pakken rette op på den økonomiske situation med teknisk recession, som Danmark er havnet i.

- Jeg er ikke optaget af valg. Jeg er optaget af handling. Hvis man kigger ud i verden, så er den præget af usikkerhed, og der er brug for handling og lederskab. Vi har ført Danmark igennem krisen, og nu er vi optaget af at skabe vækst, siger Lars Løkke Rasmussen.

Regeringen vil sætte gang i boligmarkedet via en boligpakke til 1,6 milliarder kroner. Det er den boligpakke, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Helle Thorning-Schmidt (S) har kæmpet om at komme først med i de seneste dage.

Derudover vil regeringen bruge 5,8 milliarder kroner på at sikre flere private investeringer og boliginvesteringer.

Løkke lægger samtidig op til fremrykning af offentlige investeringer for 3,2 milliarder kroner. Her har oppositionen tidligere fastslået, at der er behov for 10 milliarder kroner til nye kloakker og renovering af skoler og andre offentlige bygninger.

Regeringen vil desuden bruge 300 millioner kroner på en styrket indsats mod ungdoms- og langtidsledighed.

Dansk Folkeparti støtter totredjedele af VK-regeringens vækstpakke.

Partiets gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl, kalder det en "lakmusprøve", at regeringen også finder pengene til vækstinitiativer. Og den første prøve har den bestået, mener han.

- Der er meget godt i vækstpakken, og vi kan støtte totredjedele af pakken. Det er god fornuft at fremrykke kommunale investeringer i skoler, daginstitutioner og plejehjem. Og det er god fornuft at fremrykke investeringer i vejprojekter, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han er til gengæld skeptisk over for regeringens boligpakke, men Dansk Folkeparti er parate til at forhandle om pakken, siger Kristian Thulesen Dahl.