Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Regeringen og Enhedslisten klar med dagpengeløsning

Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten er blevet enig med regeringen om en løsning på dagpengesagen (Arkivfoto) Foto: Keld Navntoft

Enhedslisten det gør det dog klart, at partiet fortsætter sin kamp for forbedring af dagpengesystemet

Regeringen og Enhedslisten har mandag høvlet den store knast i dagpengeforhandlingerne i bund og er dermed blevet enige om finansieringen af en redningsplan på området.

Det oplyser finansminister Bjarne Corydon (S):

- Vi er blevet enige om en ordning, som sikrer, at det store antal dagpengemodtagere, der står til at falde ud her til sommer og fremover, får en hjælpende hånd, siger han mandag aften efter forhandlinger i Finansministeriet mellem regeringen og Enhedslisten.

Aftalen betyder blandt andet, at a-kassernes medlemmer alligevel ikke skal finansiere størstedelen af nødhjælpspakken, som kaster en økonomisk redningskrans ud til de langtidsledige, der falder ud af dagpengesystemet som følge af dagpengereformen.

- Det afgørende er, at det der med at hæve a-kontingentet, det gør vi ikke, siger Corydon.

Regeringen havde ellers foreslået at hæve kontingenterne til a-kasserne, men Enhedslisten har stået stejlt på, at der skulle findes en anden finansiering.

Den samlede finansiering på 1,85 milliarder kroner er i stedet sammensat som et kludetæppe med beløb fra flere forskellige puljer og for eksempel ved, at skære i tilbuddet om danskundervisning for voksne udlændinge.

Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, gør det dog klart, at aftalen ikke vil betyde, at partiet dæmper sine krav om forbedringer af dagpengesystemet.

- Den aftale, vi har lavet her, handler om brandslukning. Vi står stadig tilbage med de dårlige dagpengeregler som Løkke, Vestager og Thulesen-Dahl vedtog, siger hun og fastslår:

- Hvis regeringen tror, at de har lukket spørgsmålet om dagpengesystemet med denne aftale, så kan de tro om igen.

Regeringen og EL klar med dagpengeløsning Foto: Jens Astrup