Regeringens fortælling om store bededag smuldrer: Bøllemetoder dur ikke i forsvarsforhandlinger

Forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen og Venstre kan få det svært, hvis de borgerlige partier presses ud af forsvarsforhandlingerne med kravet om, at de først skal acceptere at gøre store bededag til en arbejdsdag

Forsvarsministeriet præsenterer den nye opgraderede Leopard 2 A7 kampvogn i Oksbøl, fredag den 12. november 2021. Også artilleripjecen Caesar 8x8 og tung mortér Cardom 10, som er indbygget i Piranha 5, blev vist på den årlige materielfremvisningsdag ..
Forsvarsministeriet præsenterer den nye opgraderede Leopard 2 A7 kampvogn i Oksbøl, fredag den 12. november 2021. Også artilleripjecen Caesar 8x8 og tung mortér Cardom 10, som er indbygget i Piranha 5, blev vist på den årlige materielfremvisningsdag .. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.

Lige siden SVM-regeringen fremlagde sit regeringsgrundlag midt i december, har den forsøgt at holde fast i fortællingen om, at den vil finansiere fremrykkede investeringer i forsvaret ved at gøre store bededag til en arbejdsdag.

Men fortællingen smuldrer. Både til højre og venstre for regeringen afviser andre partier den som politisk spin. Sådan kan man ikke øremærke bestemte indtægter til bestemte udgifter, mener de. Alle statens indtægter og udgifter går gennem den samme kasse.

Dette er en politisk analyse.