Prøv avisen

Region mangler dødsårsag i sag om forgiftet storfamilie

Der skal være en dødsårsag, før Region Sjælland kan vurdere, hvad der videre skal ske i forgiftningssag.

Region Sjælland venter med at gå ind i sagen om en familie, der torsdag i sidste uge blev indlagt med, hvad der formodes at være en svampeforgiftning.

Det fortæller regionsrådsformand i Region Sjælland Jens Stenbæk (V).

- Indtil den endelige dødsårsag er fastlagt, er det svært at drage nogen endelige konklusioner på forløbet, så det er det, vi venter på, siger han.

Det er politiet, der melder den endelige dødsårsag ud.

Det er kommet frem, at familien, der består af 12 familiemedlemmer, allerede mandag havde kontaktet egen læge.

Derefter havde familien fat i både Næstved Sygehus og en vagtlæge, men ingen af gangene mistænkte sundhedspersonale, at der var tale om en meget alvorlig situation.

Torsdag blev 11 af familiemedlemmerne indlagt med, hvad der mistænkes at være forgiftning efter at have spist svampe. To børn er døde, og yderligere to børn har fået transplanteret organer de seneste dage.

Ifølge Jens Stenbæk har sygehuset lavet en evaluering af indsatsen. Her er det vurderet, at sundhedspersonalet ikke kunne have handlet anderledes i indlæggelsesforløbet, så situationen kunne have være forhindret.

- Det er en vurdering, der skal genbesøges og efterprøves, når man kender den endelige dødsårsag af hændelsen, siger han.

Ifølge regionsrådsformanden er det sundhedsmyndighederne, der skal vurdere, om den lægefaglige indsats i forløbet har været tilfredsstillende.

Det er endnu uvist, om Styrelsen for Patientsikkerhed går ind i sagen.

- Vi følger sagen rigtig tæt, men vi kan ikke udtale os, så længe der er en politiefterforskning, fortæller presseafdelingen ved Styrelsen for Patientsikkerhed.

/ritzau/